Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић и Вуковић: Валоризовати перспективне локације које Министарство одбране посједује на подручју Главног града

Објављено: 06.11.2018. 21:20 Аутор: мод
Валоризација више перспективних локација на простору Главног града које су у посједу Министарства одбране, међу којима је најзначајнији простор од 380 хиљада квадрата у Маслинама, који покрива касарна ”Марко Миљанов Поповић”, била је главна тема данашњег сусрета министра одбране, мр Предрага Бошковића са градоначелником Подгорице, др Иваном Вуковићем
 
Министар Бошковић је истакао да Министарство одбране очекује од Главног града подршку у намјери да валоризује ове локације, тим прије што на простору касарне у Маслинама планира градњу нових структура: зграде за Министарство одбране и за Генералштаб, командни центар безбједносних снага, војну болницу која би првенствено служила грађанима Подгорице, те војног музеја у који би се смјестили и експонати садашње Спомен собе Пете пролетерске бригаде. 

Он је информисао домаћина и његове сараднике да Министарство одбране пет објеката у Маслинама планира да адаптира за потребе будућег добровољног служења војног роке И резервног војног састава. 

Министар Бошковић је поновио спремност Министарства одбране да Главном граду поклони споменик Јосипу Брозу Титу, рад великог југословенског вајара Антуна Аугустинчића, који је већ извјесно вријеме један од експоната Спомен собе у Маслинама. 

Министар је нагласио да је Министарство одбране на простору Главног града у посједу и значајних некретнина, и по броју и по квадратури, које су са аспекта Министарства и Војске оцијењене као неперспективне, а од којих би Подгорица, уколико покаже интересовање, могла имати значајне бенефите у њиховој валоризацији. Ријеч је о војном складишту у Толошима, парцели код Католичке цркве на Конику, плацевима у Загоричу, Толошима, Старој вароши, насељу Првоборац, складишној зони на Старом аеродрому, стрелишту на Златици, земљишту на Какарицкој гори…

Поред тога, министар је информисао градоначелника Подгорице да Министарство има намјеру да у Загоричу гради 419 стамбених јединица за потребе Министарства и Војске Црне Горе. 

Бошковић је изразио наду да ће овај састанак представљати базу за још перпективнију и садржајнију сарадњу Министарства одбране и Главног града. Он је истакао да ће Министарство и Војска Црне Горе и даље излазити у сусрет потребама грађана Подгорице, првенствено када је ријеч о раду на путној инфраструктури, у помоћи на гашењу пожара, али и другим поводима. 

Градоначелник Вуковић се захвалио министру на споменику Јосипу Брозу Титу, најављујући да се његово постављање у градској зони очекује већ за Дан ослобођења Подгорице, 19. децембра, али и на свеукупној помоћи коју припадници ВЦГ пружају у унапређењу путне инфраструктуре Главног града, као и током елементарних непогода. Градоначелник је информисао министра И о унапрједјењу путне инфраструцтуре у главном граду посебно стављајући акценат на повезивање касарне у Даниловграду И војног аеродроме саобраћајницом булеварског типа.


mod

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?