Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Генерални директор Директората за друмски саобраћај, Далибор Милошевић, учествовао на пословно-научној конференцији о логистици и ланцима снадбијевања у Југоисточној Еуропи

Објављено: 06.11.2018. 21:44 Аутор: МСП

Пословно-научна конференција о логистици и ланцима снадбијевања у Југоисточној ЕуропиСЕЕБ ЛОГИСТИЦС-ЗАГРЕБ 2018”, која је окупила више од 50 реномираних учесника из владиних, образовних, научних, економских и јавних субјеката регије Југоисточне Еуропе, који су дискутовали о стању и изазовима развојних промјена у логистици и ланцима снадбијевања, одржана је у Загребу.

Конференцију су отворили предсједници програмског и организационог одбора проф.др.сц.Томислав Јосип Млинарић, декан Факултета прометних знаности из Загреба и проф.др.сц.Санел Јакуповић, декан Факултета пословне економије Универзитета Апеирон из Бањалуке, који су нагласили улогу и значај логистике као научне дисциплине и њезин утјецај на различите економске и друштвене  микросистеме, као и укупне економије држава регије Југоисточне Еуропе. Скуп је у име декана Факултета за логистику из Цеља поздравила проф.др.сц.Ребека Лукман Ковачић.

Генерални директор Директората за друмски саобраћај, Далибор Милошевић, је поздравио организацију овакве врсте пословно-научних скупова који би требали да понуде релевантним актерима, прије свих надлежним владама и институцијама земаља Југоисточне Еуропе, смјернице и рјешења за дугогодишње акумулиране проблеме недовољног нивоа развоја логистичких система у свим државама (ЈИЕ). Маријан Банелли из Загреба, акредитовани лобиста за саобраћај у Еуропској комисији је подијелио властита дугогодишња искуства о саобраћајним и логистичким системима из угла политика и стратегија које су заговаране у протеклом периоду у Републици Хрватској као и осталим земљама Југоситочне Еуропе у поређењу са законодавством и праксом Еуропске уније, те је закључио да су ове политике и стратегије (у ЈИЕ) биле недовољно ефикасне да покрену свеобухватан и оптималан инвестициони циклус који би у средњем и дугом року осигурао развојни напредак, раст вриједности БДП-а, заустављање одлива радне снаге и подизање на виши степен ниво конкурентности пословних система и економије у цијелини.

На конференцији су организоване четири панел сесије на којима су панелисти дебатовали у оквиру ужих тематских подручја логистике и ланаца снадбијевања у пословним системима, те ваздушном, жељезничком и друмском транспорту.

Организатори пословно-научне конференције били су друштво Соутхеаст Еуропеан Бусинесс Цонсултинг Гроуп д.о.о., из Загреба (носитељ ИПР), Факултет прометних знаности Свеучилишта у Загребу, Факултет за логистику из Цеља Свеучилишта у Марибору и Паневропски универзитет Апеирон из Бањалуке, под покровитељством Цроатиа Аирлинес Загреб, Аеродрома Дубровник, Аередрома Загреб, Аеродрома Сплит, Атлантиц Групе, Инвинг инжењеринг Приједор, Високе школе “ЦЕПС-Центар за пословне студије” из Кисељака, Високе школе “Логос центар” Мостар, Царлсберг Цроатиа, Примацошпед Загреб и Ридент поликлинике из Ријеке.

ПР Служба Министарства саобраћаја и поморства

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?