Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Нухоџић састао се са тројицом грађана-спасилаца: Акција спашавања гест изузетне хуманости и храбрости

Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић састао се данас са Владетом Зарубицом, Веском Божовићем и Војином Радовићем, грађанима-спасиоцима, који су 3. новембра спасили живот четворочланој породици Маврић из Новог Пазара, чији је аутомобил усљед саобраћајне несреће слетио у Морачу.





Риболовци Владета Зарубица и Веско Божовић затекли су се у близини мјеста несреће, док се Војин Радовић, видјевши из свог аутомобила несрећни призор, спустио низ литицу и притекао у помоћ. Акција спашавања је на срећу успјешно завршена, а породица Маврић прошла је без тежих посљедица.

Министар Нухоџић је исказао посебно задовољство и част што је у прилици да упозна ове људе и уручи им у име Министарства унутрашњих послова захвалнице за исказано чојство и храброст у спашавању људских живота. Министар је истакао да овај чин, као примјер хуманости и солидарности, треба да подстакне све грађане да буду активни дио система заштите и спашавања. Овај подвиг, како је казао министар, представља исказ личне племенитости и вјере у људе, што ово дјело чини још већим. Сусрет је био прилика да министар Нухоџић упути искрене честитке тројици грађана-спасилаца на исказаној храбрости и човјечности.

Захваливши на гесту препознавања овог чина од стране институције, Зарубица, Божовић и Радовић казали су да немају дилема и да би опет поступили исто – притекли у помоћ и помогли људима у невољи.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?