Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

За стамбена питања запослених у ђачким и студентским домовима 70. 000 еура годишње

Објављено: 07.11.2018. 19:26 Аутор: ПР служба

Министар просвјете др Дамир Шеховић и предсједник Самосталног синдиката ученичких и студентских домова Марко Калуђеровић потписали су данас у Министарству просвјете Споразум о обезбјеђивању средстава за рјешавање стамбених потреба запослених у домовима ученика и студената у Црној Гори, на основу којег ће се у 2018, 2019. и 2020. години из текућег буџета Министарства просвјете издвајати по 70.000 еура за стамбене потребе запослених у домовима ученика и студената. 

Потписници споразума оцијенили су да је ово први пут да се на системски начин приступа стамбеном питању запослених у ђачким и студентским домовима. 

Министар Шеховић је нагласио да је данашње потписивање још један у низу корака које је Министарство просвјете предузело како би запосленима у просвјети обезбиједилио боље услове живота. Он је изразио увјерење да ће издвојена средства бити од значаја запосленима, те да ће Министарство настојати да овај износ увећава у наредним годинама. 

Шеховић је подсјетио на одлуку Владе да од 2017. до 2019. године издвоји 1.8 милиона еура за стамбене потребе запослених у посвјети, што је 450.000 еура више него раније. То свједочи чврстој опредијељености Владе да образовни систем постави као један од приоритета, нагласио је министар. 

Предсједник Самосталног синдиката ученичких и студентских домова Марко Калуђеровић истакао је да је ово први пут да се на конкретан начин приступило питању становања запослених у ђачким и студентским домовима. Он је захвалио Министарству просвјете на посвећености и разумијевању специфичности рада у домовима. 

У ђачким и студентским домовима у Црној Гори ради укупно 231 запослени, од тога, у Подгорици 122, у Никшићу 34, Котору 34, Цетињу 15, Беранама, 16 и Бару 10 запослених. 

Споразум о обезбјеђивању средстава за рјешавање стамбених потреба запослених у домовима ученика и студената ослања се на Грански колективни уговор за установе ученичког и студенстког стандарда који су Министарство просвјете и Самостални синдикат ђачких и студентских домова Црне Горе потписали у 2016. години.

ПР служба Министарства просвјете

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?