Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић са Машовићем: Касарна ВЦГ у Андријевици унаприједиће живот цијеле општине

Објављено: 07.11.2018. 23:04 Аутор: мод
Министар одбране, мр Предраг Бошковић и начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Драгутин Дакић обишли су данас Општину Андријевица, како би са предсједником Општине Срђаном Машовићем размотрили и конкретизовали детаље око градње нове касарне ВЦГ, која ће носити име Миљана Вукова Вешовића.

Челници Општине изразили су своју апсолутну спремност да се изађе у сусрет потребама Министарства одбране и Војске Црне Горе. Ријеч је о простору од око 40 хиљада квадрата у андријевачком насељу Прљанија. 
 
Бошковић је нагласио да је касарна у Андријевици значајна не само за ту општину, већ за цијелу државу, с обзиром да ВЦГ на овај начин шири своју мрежу и позиционира се у мјестима гдје има дугу традицију.
Он је истакао да се, када је ријеч о војној касарни, не говори само о припадницима Војске који ће у њој радити, већ о потенцијалима које она носи на плану комплетног развоја града. 

mod

Подсјећајући да је у том граду некада била команда граничног батаљона, Бошковић је нагласио и да држава Црна Гора нора да задовољи стандарде као нова чланица НАТО, те да је Андријевица перципирана као најоптималније рјешење за градњу касарне у сјеверноисточном дијелу земјле.

Министар је истакао да ће се до краја године дефинисати концепт будуће градње, имајући у виду да Војска Црне Горе жели да се стационира у Андријевици. “Наш циљ је да ту останемо”, казао је министар, најављујући и градњу станова за потребе запослених у касарни. 

mod

Машовић се захвалио на изузетној подршци коју је Војска Црне Горе пружила граду током трајања ванредног стања, на помоћи у изградњи путне инфраструктуре, наглашавајући да је општина на чијем је челу већ валоризовала неке од некадашњих војних објеката. 

Бошковић је закључио да је Војска Црне Горе увијек показала спремност да изађе у сусрет потребама грађана, те да је то једна од њених мисија које је чине институцијом од изузетног значаја.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?