Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Директорат за ванредне ситуације у сарадњи са ФОРС Монтенегро реализује пројекат "Непогоде не познају границе"

Објављено: 08.11.2018. 17:59 Аутор: МУП
Директорат за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова у сарадњи са Фондацијом за развој сјевера (ФОРС Монтенегро) реализује пројекат „Непогоде не познају границе” који има за циљ јачање капацитета институција и служби из Црне Горе и Албаније које се баве заштитом и спасавањем и смањењем ризика од катастрофа, са акцентом на заштиту од поплава.

У Подгорици је, у оквиру овог пројекта 31.октобра одржана прекогранична показна вјежба на тему заштите и спашавања у случају поплава у којој је 26 спасилаца из Црне Горе и Албаније провјерило и показало спремност за спашавање у случајевима поплава и на брзим водама. Вјежби је претходила четвородневна обука спасилаца из ове двије земље која је укључивала теоретски и практични дио, а током које су учесници имали прилику да од лиценцираних инструктора из Хрватске горске службе спашавања уче о савременим методама заштите и спашавања у случајевима поплава и на брзим водама.

У оквиру пројекта припремљена је брошура о ризицима и заштити од поплава, у циљу информисања становништва о узроцима настанка поплава, опасностима које од њих пријете, али и начинима правилног понашања, спречавања и смањивања штетних посљедица по животе и здравље људи, животну средину, културно-историјско насљеђе, привредне активности и инфраструктуру.Такође је, у циљу информисања становништва о јединственом европском броју за хитне случајеве припремљен летак о броју 112. Пројекат финансира Европска унија у оквиру Програма прекограничне сарадње Црна Гора-Албанија 2014-2020.

Брошуру можете преузети овдје.

Летак можете преузети овдје.


Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?