Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Генерал Дакић, Филиповић и Волков обишли Центар за обуку и војнике по уговору

Објављено: 08.11.2018. 21:16 Аутор: мод
Начелник Генералштаба Војске Црне Горе бригадни генерал Драгутин Дакић, државни секретар у Министарству одбране Слободан Филиповић и директор Директората за људске ресурсе Михаило Волков, посјетили су данас Центар за обуку ВЦГ у касарни “Милован Шарановић” у Даниловграду.

mod

Представници Министарства одбране и Генералштаба присуствовали су данашњој обуци у гађању нове генерације војника по уговору, обишли просторије Центра и разговарали са командантом Центра за обуку, потпуковником Игором Кнежевићем.

Током састанка, размијењена су искуства и исказане потребе за унапређењем постојећих ресурса и побољшања услова за наредне генерације војника.

Обраћајући се војницима по уговору, генерал Дакић је истакао важност војног позива. Он је казао да нема веће части од служења својој држави и свом народу, али је истакао и бројне бенефите које војни позив носи са собом. 

mod

Филиповић је похвалио је однос нових војника који су од стране својих старјешина добили добре оцјене током досадашњег дијела обуке, док је Волков најавио још један конкурс за пријем нових војника до краја ове године, уз наглашавање да Министарство одбране и Војска Црне Горе у континуитету раде на подмлађивању и повећању квалитета кадра сходно НАТО стандардима.
 
mod mod
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?