Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић са Адамом, новоименованим амбасадором Краљевине Белгије

Објављено: 09.11.2018. 16:41 Аутор: мод
Министар одбране, мр Предраг Бошковић, састао се данас са Конрадом Адамом, новоименованим амбасадором Краљевине Белгије за Црну Гору.

Министар се захвалио на свеобухватној подршци коју је Краљевина Белгија пружила Црној Гори током корјенитог реформског процеса у оквиру њених НАТО интеграција.

Он је истакао изузетну важност успостављања добрих веза између земаља савезница, уз увјерење да ће сарадња министарстава одбране наше двије земље бити додатно ојачана и унапријеђена. 

Бошковић је нагласио да је Црна Гора пуноправним чланством у НАТО испунила један од два стратешка циља, те да предано ради на испуњавању другог циља, чланства у ЕУ. Министар је упознао саговорника са актуелним пројектима Министарства одбране Црне Горе, модернизацијом одбрамбеног система Црне Горе, као и учешћем припадника Војске Црне Горе у међународним мисијама и операцијама.

Амбасадор Адам казао је да Црна Гора чланством у НАТО доприноси миру и стабилности Западног Балкана и Европе у цјелини, те изразио спремност Краљевине Белгије да подржи Црну Гору на њеном европском путу.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?