Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

За боље водоснабдијевање 5.6 милиона еура из ИПА фондова

Објављено: 09.11.2018. 17:53 Аутор: КЕИ
Водоснабдијевање на црногорском приморју биће значајно унапријеђено кроз спровођење пројекта у оквиру Интеррег ИПА програма прекограничне сарадње за Италију, Албанију и Црну Гору 2014-2020, укупне вриједности 5.6 милиона еура, од чега је за црногорског партнера, Регионални водовод, опредијељено око милион еура, саопштено је на састанку директора предузећа Горана Јеврића са замјеницом главног преговарача-националном ИПА координаторком Иваном Глишевић Ђуровић.

Представници Канцеларије за европске интеграције су на састанку, одржаном на Изворишту Боље сестре, упознали представнике Регионалног водовода Црногорско приморје са могућностима њиховог учешћа у девет програма прекограничне и транснационалне сарадње, чији је дио и Црна Гора.

KEI

Информисали су их о јавним позивима за достављање предлога пројеката који су у току, као и о оним планираним у наредном периоду, а у којима би могао учествовати Регионални водовод Црногорско приморје.

Представници Регионалног водовода су представили план развоја тог јавног предузећа, с посебним освртом на област енергетске ефикасности и проширења мреже водоснадбијевања црногорског приморја.

Глишевић Ђуровић је честитала директору Јеврићу и тиму Регионалног водовода на одобреном тематском пројекту у оквиру Интеррег ИПА програма прекограничне сарадње за Италију, Албанију и Црну Гору 2014-2020, којим ће, како је истакла, значајно бити унапријеђено водоснабдијевање, као и рад Регионалног водовода.

„Надам се да ће Регионални водовод наставити да активно учествује у програмима прекограничне и транснационалне сарадње, у чему ће, као сви потенцијални корисници, имати пуну подршку Канцеларије за европске интеграције, као и запослених у заједничким секретаријатима у припреми и спровођењу пројеката у наредном периоду“, истакла је Глишевић Ђуровић.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?