Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полиција у четири града расвијетлила више кривичних дјела

Објављено: 09.11.2018. 21:18 Аутор: УП
Полицијски службеници Центра безбједности Бар су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, расвијетлили 15 кривичних дјела из области имовинских деликата и том приликом су лишили слободе три лица због постојања основане сумње да су починила наведена кривична дјела. Наиме, службеници ЦБ Бар су, 08.11.2018. године, лишили слободе Е.Ћ. (35) из Бара због постојања основане сумње да је починио шест кривичних дјела тешка крађа, А.З. (28) из Новог Пазара због сумње да је починио осам кривичних дјела тешка крађа и А.З. (57) из Бара због сумње да је починио кривично дјело прикривање. Е.Ћ и А.З. су ова кривична дјела, сумња се, починили у посљедња три мјесеца на подручју Бара, на начин што су користећи подесна средства обијали угоститељске објекате, рент а цар агенције и породичне куће, из којих су отуђивали новац, мобилне телефоне, лап топове и сатове веће вриједности. Ова лица су, како се сумња, отуђене предмете продавали А.З, док је већи дио украдених ствари завршио у даљој размјени коју су осумњичени вршили са трећим лицима. Лица ће уз кривичне пријаве бити спроведена надлежном тужиоцу ради даљег поступања.

И службеници ЦБ Подгорица су претходних дана расвијетлили три кривична дјела из области имовинског криминалитета а за чије су извршење осумњичена три лица из Подгорице – за крађу је осумњичен И.Д. (26), тешку крађу Б.В. (21) и за крађу И.Ђ. (38). Сумња се да је је И.Д. из једног малопродајног објекта отуђио роботизовани усисвач са адаптером. Б.В. је осумњичен да је провалио у помоћни објекат ауто сервиса одакле је отуђио више алуминијских фелни. И.Ђ. је, сумња се, из једног казина од раднице отуђио 1.250 еура пазара. И.Д. и И.Ђ. су лишени слободе и приведени надлежном тужиоцу, док је против Б.В. тужиоцу поднијет посебни извјештај као допуна кривичне пријаве.

Службеници ЦБ Нишић су расвијетлили су четити кривична дјела уништење и оштећење туђе ствари. За једно ово кривично дјело, извршено 01. новембра ове године, осумњичен је М.М. (29) из Никшића. Он је, како се сумња, поломио укупно 13 стакала на згради званој Десетка, која је у власништву Општине Никшић – Дирекције за имовину. Против овог лица је тужиоцу поднијета кривична пријава. К.К. (34) из Никшића идентификован је као лице које је, сумња се, 04. и 05. новембра ове године, поломило по једно стакло на три путничка моторна возила. Надлежни тужилац се изјаснио да се у овим случајевима ради о кривилчним дјелима уништење и оштећење туђе ствари али која се гоне по приватној тужби те су стога власници возила упознати са својим правима која могу остварити у евентуалном поступку.

Службеници Одјељења безбједности Даниловград идентификовали су и лишили слободе пет лица, Ж.Б. (41), Н.Б. (26), Р.Р. (24), Д.Д. (24) и К.Ћ. (23), сви из Даниловграда, који су осумњичени за кривично дјело насилничко понашање на штету малољетника старог 16 година. Догађај је полицији – ОБ Даниловград пријавио отац малољетника, 03. новембра ове године, наводећи да су непозната лица физићки напала његовог сина. Полицијски службеници ОБ Даниловград су преданим радом идентификовали осумњичене и расвијелили догађај. Осумњичени су данас уз кривичну пријаву приведени надлежном тужиоцу.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?