Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић са Булатовићем: Деполитизовати тему војног полигона на Сињајевини, ВЦГ доноси само добро и просперитет

Објављено: 09.11.2018. 22:54 Аутор: мод
“Еколошка заштита рејона будућег војног полигона на Сињајевини, укључујући и Савине воде, биће јача и већа него што је сада. На Сињајевини неће бити НАТО базе, нити ће се тамо уништавати вишкови наоружања и неексплодирана убојна средства. У два наврата годишње по неколико дана, колико ће Војска користити полигон, употријебиће се мање експлозива него што се дневно користи за градњу пута Бар – Бољаре”.

Ово су главне поруке које је министар одбране, мр Предраг Бошковић, упутио током данашњег састанка са представницима Општине Колашин, на челу са предсједником, Милосавом Батом Булатовићем
 
Министар је нагласио да је тема војног полигона на Сињајевини често злоупотребљавана у дневнополитичке сврхе, манипулативно и уз мноштво дезинформација. Бошковић је казао да се са челницима колашинске општине данас по први пут о полигону на Сињајевини отварају разговори лишени политичких импликација.

Терен који је перципиран за будући војни полигон захвата дио планине Сињајевина на којем се сусријећу општинске територије Мојковца, Шавника и Колашина, а комплетно је у државном власништву. 
 
“Мојковац и Шавник позитивно су реаговали на нашу иницијативу. Са бившим челницима Колашина комуницирало се отежано. Иако је комплетно земљиште намијењено полигону у државном власништву, нама је циљ да на овом пројекту радимо заједно. И зато смо данас ту”, поручио је министар Бошковић, подсјећајући да Министарство и ВЦГ цијели низ година траже погодан локалитет на територији Црне Горе, а да је овај на Сињајевини једино рјешење. 
 
Булатовић је казао да ће локална самоуправа учинити све да се изађе у сусрет потребама Министарства одбране и Војске Црне Горе. “Војска је субјект који доноси добро свуда гдје се појави. Радићемо на томе да наши грађани схвате да долазак војске и њене активности могу донијети само бољи животни стандард и бољу будућност”, истакао је предсједник Општине Колашин. Он је закључио да Војску Црне Горе перципира као општинског партнера, који ће допринијети развоју цијелог колашинског краја.

Министар је понудио помоћ Војске Црне Горе за потребе колашинске градске управе. Гости су изнијели неколико актуелних, од санације путева и клизишта, обалне утврде на ријеци Свињачи, до помоћи у јачању Службе за заштиту и спашавање. 
 
Након састанка у Подгорици, министар и начелник Генералштаба ВЦГ, бригадни генерал Драгутин Дакић са сарадницима обишли су локалитет будућег војног полигона на Сињајевини.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?