Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Државни секретар Пејановић: МУП кредибилан партнер земљама региона и ЕУ у области ванредних ситуација

Објављено: 13.11.2018. 19:36 Аутор: МУП
Министарство унутрашњих послова кредибилан је партнер земљамама региона и ЕУ у ванредним ситуацијама, саопштио је државни секретар Драган Пејановић отварајући дводневну радионицу на тему заштите од поплава под називом „Буди спреман, смањи ризик”, која је почела данас у хотелу Хилтон у Подгорици.

Државни секретар Пејановић је саопштио да је реализација овог, али и других пројеката у оквиру Механизма за цивилну заштиту ЕУ и НАТО-а, као и уз подршку других међународних партнера, потврда одличне сарадње надлежних институција у региону и шире. Нарочит значај пројекта, како је казао Пејановић, дат је у контексту афирмације волонтеризма и интерактивности младих у Црној Гори и размјене њихових искустава и знања о овој теми. С тим у вези он је изразио очекивање да ће управо ова радионица бити повод и добар основ за даље умрежавање и квалитетну реализацију будућих пројеката који у фокусу имају превенцију и одговор у ванредним ситуацијама.

Представник Одсјека за цивилну заштиту Републике Италије Максимилиано Борзети се осврнуо на активности које се реализују у Италији у вези са подизањем свијести грађана о ризицима од хазарда и изразио очекивање да ће радионица допринијети унапређењу стања у Црној Гори у овој области.
Поред добровољних ватрогасних друштава и волонтерских клубова средњих школа из Подгорице учешће на радионици узели су и представници општинских служби за заштиту и спашавање, специјалистичких јединица, локалних самоуправа, Директората за ванредне ситуације МУП-а, Управе царина, као и представници надлежних институција за заштиту и спашавање и волонтери из Словеније, Србије, Аустрије, Италије и Француске.

Дводневна радионица представља увод у кампању „Буди спреман, смањи ризик“, која ће се одржати 15. новембра 2018. године, у Подгорици и Котору, током које ће службеници Директората за ванредне ситуације МУП-а, у сарадњи са другим представницима система заштите и спашавања пружити грађанима прилику да се, кроз непосредан разговор боље упознају са начинима заштите од поплава, као и да се информишу о броју за хитне ситуације 112.

Радионица и кампања се организују у оквиру НЕИФЛЕX пројекта „Вјежба спашавања од поплава у сјеверо-источном дијелу Италије, који се реализује у оквиру Механизма за цивилну заштиту ЕУ.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?