Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бесплатан интернет за омладинске клубове и центре

Објављено: 14.11.2018. 19:51 Аутор: Министарство спорта

Министар спорта Никола Јановић, заједно са генералном директорицом Теленора Црне Горе Сандром Штајнер и генералним секретаром Уније средњошколаца Јованом Бојовићем, представио је пројекат ,,Интернет за младе у омладинским клубовима и центрима“ којим се обезбјеђује бесплатан интернет у омладинским клубовима и центрима широм Црне Горе.

Министарство спорта активно ради на креирању нових могућности за младе у циљу побољшања њихове информисаности и реализацији активности које ће им омогућити квалитетније провођење слободног времена, казао је министар Јановић. ,,Сматрамо да су омладински клубови и центри један од кључних инфраструктурних механизама за унапређење учешћа младих, развој животних вјештина и јачање друштвеног утицаја, навео је министар.

У протеклом периоду смо финансијски подржали отварање омладинских клубова у Тивту, Будви, Пљевљима, Беранама, Мојковцу, Улцињу, Цетињу, Тузима, три омладинска клуба и омладински центар у Подгорици, а у циљу њиховог бољег функционисања Министарство спорта и Унија средњошколаца ће, уз финансијску подршку Теленор фондације, обезбиједити бесплатан интернет свим младима који посјећују ове просторе, истакао је министар Јановић.

,,Млади у Црној Гори свакодневно користе интернет за комуникацију, приступ друштвеним мрежама и тражење информација. Тиме што смо им у омладинским центрима обезбиједили бесплатан приступ интернету жељели смо да их подстакнемо да технологију користе и за учење и унапређење знања и вјештина, које ће им бити све потребније у дигиталном добу“, изјавила је Сандра Штајнер, генерална директорица Теленора Црна Гора.

Јован Бојовић, генерални секретар Уније средњошколаца, изразио је задовољство што његова организација има континуирану сарадњу са Министарством спорта и што је остварила сарадњу са Теленор фондацијом. Истакао је да, осим што ће се овим пројектом обезбиједити бесплатан интернет за омладинске клубове и центре, биће реализовано и низ едукативних радионица о интернет писмености младих.

У циљу реализације пројекта ,,Интернет за младе у омладинским клубовима и центрима“, потписан је уговор између Теленор фондације и Уније средњошколаца, у партнерству са Министарством спорта.

Обезбјеђивањем интернета које ће млади користити бесплатно у просторијама омладинских клубова и центара, омогућићемо младима једноставнији приступ информацијама које ће им користити у свакодневном животу, образовању, периоду транзиције од завршетка школовања до проналажења посла, приликом запослења, а такође желимо да подстакнемо и оне младе који до сада нијесу били активни у својој заједници да учествују у програмима које поменути клубови и центри нуде.

Видео: Изјава министра спорта Николе Јановића


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?