Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Конкурс за додјелу 30 стипендија црногорским кандидатима за академску 2019/2020. годину за студије у Мађарској

Објављено: 14.11.2018. 22:07 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

На основу Програма сарадње између Министарства за људске ресурсе и трговину Републике Мађарске и Министарства просвјете Црне Горе, за академску 2019/2020. годину, биће додијељено 30 стипендија црногорским кандидатима, и то:

• 15 стипендија за пуне основне студије. Приоритетне области биће: пољопривреда, умјетност и хуманитарне науке, друштвене науке, економија и инжењерство;
• 10 стипендија за пуне магистарске студије, посебно у области пољопривреде, умјетности и друштвених наука (предност ће имати кандидати из области науке о архивима и културне антропологије), инжењерства, друштвених наука и економије;
• 5 стипендија за пуне докторске студије у било којој области.

Стипендија обухвата сљедеће:

- школарину;
- смјештај у студентском кампусу институције домаћина, или износ од 40.000 ХУФ мјесечно, на име партиципације за смјештај;
- здравствено осигурање;
- бесплатно коришћење библиотеке;
- мјесечни додатак, у складу са законским одредбама које утврђују додатак за стране студенте.

Стипендија не покрива путне трошкове.

Заинтересовани кандидати треба да се пријаве онлине, на www.апплy.стипендиумхунгарицум.ху како би добили корисничко име и лозинку и приступили апликационом формулару и упутствима за формирање досијеа који треба електронски поднијети Јавној фондацији „Темпус“ у Будимпешти, задуженој за пријем апликација.

Потребну документацију кандидати треба да електронски прослиједе наведеној мађарској Фондацији, а копију досијеа на е-маил адресу Министарства просвјете: лидија.ерцеговиц@мпс.гов.ме , најкасније до 15. јануара 2019. године, до 23:59 сати по средњоевропском времену.

Комисија Министарства просвјете размотриће све валидне апликације и направити листу приоритета, као и листу резервних кандидатура. Уколико, за одређени ниво школовања, не буде довољан број кандидата, комисија може преусмјерити стипендије за неки други ниво.

ОВДЈЕ се може преузети интегрални текст Конкурса, као и списак студијских програма.

Аннеx_1_Елигибле_Студy_Программес_19_20.xлсx

Контакт телефон: (020) 410 189

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?