Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Нухоџић: Оснаживањем породице и сарадњом свих субјеката градићемо друштво са нултом толеранцијом на насиље

Објављено: 14.11.2018. 22:24 Аутор: Министарство унутрашњих послова
Služba za odnose s javnošću
  

Чином потписивања Меморандума данас је озваничен почетак сарадње између Министарства унутрашњих послова и Удружења „Родитељи“, како би се заједнички дао допринос рјешавању питања из области породичног и вршњачког насиља.

Потписујући Меморандум са Удружењем „Родитељи“, министар Нухоџић је поручио да сви заједно као друштво морамо радити на превенцији негативних друштвених појава, а да је у том сегменту превентивни рад и пуна подршка родитељима кључ за ефикасну борбу против девијантног и насилничког понашања. 

Крајњи циљ је осигурати здраво дјетињство, безбједан и повољан амбијент за одрастање дјеце, а на том заједничком задатку, свако из својег дијела надлежности, треба да пружи најбољи одговор како би градили друштво са нултом толеранцијом на насиље, истакао је министар. 

С тим у вези он је најавио низ кампања и активности у чијем ће фокусу бити превенција насиља у породици и вршњачког насиља, као и едукација дјеце и младих о безбједности у саобраћају, заштита од употребе дрога и алкохола, те безбједном коришћењу интернета и друштвених мрежа. 

Извршна директорица Удружења „Родитељи“, Кристина Михаиловић, изразила је задовољство поводом озваничења сарадње са МУП-ом и оцијенила да је ово најбоља потврда посвећености рјешавању проблема у овој области. Такође, она је исказала захвалност што је институција преопознала важност породичне проблематике и сагледала је из угла равноправних партнера који су на истом задатку. Михаиловић је оцијенила и да потписивање Меморандума представља чин јачег повезивања двије веоме важне карике у систему превенције и заштите. 

Заједнички је поручено да ће се сарадња наставити како кроз саму реализацију Меморандума, тако и кроз друге пројекте и иницијативе, које ће бити прилика да сви субјекти из система и друштва дају свој допринос. 

Služba za odnose s javnošću

Министарство унутрашњих послова
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?