Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У Подгорици одржан Инфо дан програма Креативна Европа

Објављено: 15.11.2018. 15:51 Аутор: МКУ
Министарство културе и Деск за Креативну Европу организовали су јуче у ЕУ Инфо центру у Подгорици Инфо дан посвећен програму Креативна Европа. На догађају су представљени основни циљеви и приоритети програма и конкурси који ће бити објављени до краја трајања актуелне финансијске перспективе (2014-2020).

MKU

Посебан дио Инфо дана био је посвећен позиву за достављање приједлога пројеката у оквиру конкурса за европске пројекте сарадње, који је тренутно у току. Било је ријечи о условима и начинима на које се црногорске институције и организације које се баве културном и креативном дјелатношћу могу пријавити. Наглашено је да је позив намијењен институцијама и организацијама које су као правна лица активне у културном и креативном сектору, те да физичка лица не могу учествовати на овом конкурсу. Предложени пројекти морају бити у складу са основним приоритетима конкурса, а могу бити пријављени у оквиру двије категорије:

- мањи пројекти сарадње (тражени износ гранта није већи од 200.000 еура, што представља 60% прихватљивог буџета; пројекат подразумијева главног партнера и два пројектна партнера);

- већи пројекти сарадње (тражени износ гранта није већи од 2.000.000 еура, што је 50% укупног буџета; пројекат подразумијева главног партнера и пет пројектних партнера).

Рок за достављање приједлога је 11.12.2018. године у 12 часова, а сви заинтересовани више информација могу пронаћи на сајту Деска за Креативну Европу www.креативнаевропа.ме

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?