Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Нухоџић: Снажнијом сарадњом и превенцијом против насилног екстремизма

Објављено: 15.11.2018. 20:09 Аутор: МУП
Блиска сарадња и координација, а нарочито размјена оперативних информација са партнерским органима за спровођење закона из региона, Европе и Сједињених Америчких Држава, кључни су у борби и спречавању насилног екстремизма, поручио је данас министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић на скупу “Заједнички приступи и сарадња у борби против екстремизма”, који се одржава у Будви.

Министар је на догађају чији је домаћин Влада Црне Горе, а који организује УС Стејт Дипартмент и Међународни републикански институт поручио да се једино заједничким радом земаља региона, али и шире, могу супротставити глобалном феномену као што је тероризам. Нарочит акценат, како је казао министар Нухоџић, треба ставити на превентивни рад, јер сама репресија није довољна и дјелотворна у борби против овог феномена.

MUPМинистар је нагласио важност усаглашавања стратешког приступа у бављењу узроцима који доводе до радикализма, као и значај улоге шире друштвене заједнице на том плану – институција, породице, школе, локалне самоуправе, те вјерских заједница, медија и цивилног сектора. Фокус, како је закључио министар, треба да буде на едукацији младих, који су једна од најрањивијих друштвених група.

Поред министра Нухоџића, на панелу су говорили и министри унутрашњих послова из Македоније, Оливер Спасовски и Косова Екрем Мустафа, министар сигурности Босне и Херцеговине, Драган Мектић и замјеник министра унутрашњих послова Албаније, Бесфорт Ламаљари.
У име организатора, у уводном дијелу обратили су се и представници Међународног републиканског института и Стејт Дипартмента.

Заједничка порука са скупа било је заједничко дјеловање и удруживање снага у превенцији и борби против екстремистичког понашања и радикализације.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?