Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарка Прибиловић на међународној конференцији градова пријатељства 2018. у Вухану

Објављено: 15.11.2018. 19:58 Аутор: МЈУ

MJU MJU

Министарка јавне управе Сузана Прибиловић учествовала је на Кинеској међународној конференцији градова пријатељства 2018. под називом „Развојне могућности и унапређење сарадње“ у Вухану, Кина.

„Конференција посвећена сарадњи локалних заједница, пружа нам могућност да дефинишемо визију даљег развоја Црне Горе. Док се националне власти и међународне институције фокусирају на актуелне проблеме са којима се суочавају државе широм свијета, градови и региони су ти који имплементирају рјешења, а локалне власти су одговорне за мјере које обезбјеђују економски и друштвени развој, казала је министарка Прибиловић на тему "Промоција инвестиција за градове међународног пријатељства" у оквиру Конференције.

„Из тог разлога додатно желим истаћи значај данашњег догађаја и захвалити домаћину уз нагласак на досадашњој сарадњи Црне Горе и НР Кине, која је недвосмислено примјер добре сарадње и надамо се, очувања континуитета, захваљујући којем ће Црна Гора у времену пред нама имати поузданог пријатеља и партнера. О дугогодишњој традицији пријатељства између црногорских и кинеских градова свједоче споразуми о међусобној сарадњи између градова „побратима“, као и низ значајних и вриједних пројеката у црногорским општинама који је реализован уз подршку нашег партнера Владе НР Кине, на чему посебно захваљујем и овом приликом“, истакла је Прибиловић.

„У Црној Гори са посебном пажњом посматрамо систем локалних самоуправа гдје је свака општина дјелић мозаика који чини нашу државу препознатљивом на међународној сцени. Влада Црне Горе спроводи интензивне активности на успостављању јаких, финансијски одрживих општина које ће бити препознате као замајац и економског и свеукупног развоја наше државе“, казала је Прибиловић.

Она је казала да као најмлађа чланица НАТО савеза и на путу чланства у ЕУ, нашим политикама, заједно са партнерима из међународне заједнице, желимо да трансформишемо Црну Гору у брзорастућу економију, привлачну инвеститорима и предузетницима, а грађанима да понудимо нова и боља радна мјеста, сигурнију егзистенцију, уз квалитетну и ефикасну јавну управу.

Конференцију, шесту по реду, организују Кинеска народна асоцијација за пријатељство са страним земљама (ЦИФЦА), (Цхинесе Пеопле'с Ассоциатион фор Фриендсхип wитх Фореигн Цоунтриес), Кинеске асоцијација за међународно пријатељство градова (ЦИФЦА) и Wухан Општинска народна управа (Муниципал Пеопле'с Говернмент).

Кинеска Асоцијација за међународно пријатељство градова је асоцијација која се фокусира на промоцију размјене и сарадње између кинеских градова и покрајина са градовима у другим земљама, успостављање пријатељства између локалних самоуправа у Кини и другим земљама, побољшање сарадњу у области привреде, науке, технологије и културе ради развоја међународних односа између градова, промовишући практичну сарадњу. 

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?