Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Дограђена школа „Радојица Перовић“: Дио ђака у новим просторијама

Објављено: 16.11.2018. 20:58 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Основна школа „Радојица Перовић“ у Подгорици, једна од три школе са највећим бројем ученика у Црној Гори, од јуче ради увећаним капацитетом. Инвестицијом вриједном око 200.000 еура, из буџета Министарства просвјете, дограђене су двије учионице, реконструисани тоалети и дио ентеријера, а школу су данас обишли државни секретар Министарства просвјете Александар Митровић са сарадницима и директорица Школе Мирјана Бошковић.

Митровић је изразио задовољство због проширења ЈУ ОШ “Радојица Перовић”, као једне од најоптерећенијих школа у Црној Гори, истакавши да су капацитети увећани за око 120 дјеце.

Он је подсјетио да је Влада образовање поставила као један од приоритета, те да је у дијелу инвестиција у школску инфраструктуру издвојено знатно више средстава у односу на претходни период. Према његовим ријечима, укупна вриједност образовних инвестиционих пројеката који су завршени ове године или су у току, је 30 милиона еура.

PR služba Ministarstva prosvjete

Истакавши да Министарство просвјете континуаирано ради на растерећењу капацитета образовно-васпитних установа на територији Главног града, с нагласком на дјелове града који се великом брзином насељавају, он је најавио да је покренута процедура за израду техничке документације за изградњу школе у Толошима. Подсјетио је и да је недавно за око 3,3 милиона еура, откупљено земљиште на коме су, између осталог, планирани вртић и школа у Цитy кварту.

PR služba

Изградњом ових школа, како истиче Митровић, услови образовања у овом дијелу града биће значајно унапријеђени.

Директорица Школе Мирјана Бошковић рекла је да школу похађа 1540 ученика распоређених у 55 одјељења. С обзиром на то да је ове године уписано осам одјељења првог разреда, директорица истиче да је проширењем капацитета значајно олакшан наставни процес, те да су два одјељења првака јуче са задовољством ушла у нове учионице.

PR služba

Она је нагласила да су поред доградње двије учионице, у оквиру радова који су започети у току љета, реновирани тоалети и плафони у централном дијелу школе, уређени су паркет и прозори у фискултурној сали, за шта је осим од Министарства просвјете добијена подршка и од Министарства спорта.

ПР служба Министарства просвјете

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?