Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Интерпол: Реализоване три екстрадиције; по потјерницама слободе лишена четири лица од чега два у Црној Гори

Објављено: 16.11.2018. 22:03 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – НЦБ Интерпол Подгорица су реализовали три екстрадиције. Осим тога два лица која се потражују по међународним потјерницама лишена су слободе на територији Црне Горе, док су два лица која потражује НЦБ Интерпол Подгорица лишена слободе у Холандији.

Наиме, службеници НЦБ Интерпол Подгорица су у садејству са службеницима Посебне јединице полиције, реализовали екстрадицију из Француске у Црну Гору, Бакира Матовића (39) из Рожаја, који се потражује по међународној потјерници наше државе ради издржавања казне затвора у трајању од пет година због кривичног дјела убиство у покушају у стицају са кривичним дјелом недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Он је у новембру 2012. године у Рожајама ово дјело починио на штету Р.Е. којом приликом је у његовом правцу испалио пет метака од којих су га три погодила наносећи му тешке тјелесне повреде. Надаље, реализована је екстрадиција из Црне Горе у Мађарску Бојана Мајсторовића (36) из Републике Србије, који се потражује по потјерници НЦБ Интерпол Будимпешта ради издржавања казне затвора у трајању од једне године због кривичног дјела кријумчарење људи. Из Црне Горе у Републику Србију службеници НЦБ Интерпол Подгорица и ПЈП су екстрадирали Петра Путника (46) из Републике Србије који се потражује по потјерници НЦБ Интерпол Београд ради издржавања казне затвора у трајању од шест мјесеци због кривичног дјела пореска утаја.

У Холандији су лишени слободе Дејан Дедеић (27) из Цетиња и Кемал Алковић (52) из Подгорице који су се потраживали по међународним потјерницама НЦБ Интерпол Подгорица. Дејан Дедеић се потраживао ради провђења на издржавања казне затвора у трајању од четири године и 10 мјесеци која му је изречена због КД напад на службено лице у вршењу службене дужности у стицају са КД тешка тјелесна повреда. Он је на територији Холандије лишен слободе због КД фалсификовање гдје је осуђен на казну затвора у трајању од два мјесеца. Алковић се потражује по међународној потјерници НЦБ Интерпол Подгорица ради издржавања казне затвора у трајању од годину дана и два мјесеца због КД тешка крађа у покушају. Он је лишен слободе у Амстердаму током акције пресијецања ланца трговине наркотицима.

Надаље, на ГП Кула, службеници ОБ Рожаје су лишили слободе Е.Н. (50) из Скопља који се потражује по међународној потјерници НЦБ Интерпол Праг ради обезбјеђења његовог присуства у кривичном поступку који се против њега води због КД прање новца, фалсификовање и мијењање података из јавних исправа. Такође, службенции ОБ Котор су лишили слободе Мариа Бегановића (24) из Републике Србије, који се потражује по потјерници НЦБ Интерпол Београд ради издржавања казне затвора у трајању од три године због КД неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, као и ради обезбјеђења његовог присуства вођењу кривичног поступка због КД неовлашћено посједовање опојних дрога.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?