Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бритисх Сцхоларсхип Труст додјељује 5 стипендија кандидатима из Црне Горе за академску 2019/2020. годину

Објављено: 19.11.2018. 16:31 Аутор: ПР служба Министарства просвјете
Обавјештавамо заинтересоване кандидате да ће британска фондација „Бритисх Сцхоларсхип Труст“, за академску 2019/2020. годину, додијелити до 5 стипендија кандидатима из Црне Горе, у трајању од 1 до 3 мјесеца. Стипендије су намијењене за постдипломска усавршавања/истраживања из свих области, а предност ће имати кандидати који раде на докторским програмима у Црној Гори и којима би боравак у Великој Британији допринио изради докторске тезе.

Пожељно је да кандидати већ имају успостављен контакт са стручњацима са неког од британских универзитета који су изразили спремност да их приме.

Период реализације ових стипендија је октобар 2019 - октобар 2020. године. Мјесечни износ стипендије је 1.000 британских фунти за Лондон, а 900 британских фунти за све остале британске градове.

Услови
- Кандидати треба да имају мање од 30 година на дан 1. октобар 2019. године;
- Академска достигнућа;
- Добро знање енглеског језика;
- Значај теме усавршавања за даљи рад кандидата.

Потребна документа
- Увјерење о држављанству;
- Пријавни формулар у 2 примјерка, попуњен на енглеском језику, који се може добити у овом Министарству, или на интернет страници Бритисх Сцоларсхип Труст-а: www.бритисхсцхоларсхиптруст.орг ;
- Квалитетно презентована тема усавршавања и њен значај за даље усавршавање у струци, на највише једној страници формата А4;
- Овјерена фотокопија дипломе о завршеним редовним или постдипломским/докторским студијама;
- Увјерење о знању енглеског језика на нивоу Б2 (ТОЕФЛ, ИЕЛТС и сл.);
- Детаљан цуррицулум витае;
- Двије препоруке универзитетских професора/стручњака из области коју кандидат предлаже за своје усавршавање (у затвореној коверти, на енглеском језику);
- Уколико је кандидат успоставио контакт са неким од релевантних британских универзитета/институција, приложити копију позивног писма којим кандидат доказује да је себи обезбиједио мјесто, односно ментора ако му буде одобрена стипендија. У случају да кандидат није успоставио контакт, молимо да на web сајту „Бритисх Сцхоларсхип Труст“ потражите опцију „усефул линкс“ ђе се могу наћи контакт адресе жељеног британског универзитета/институције.

Наведена документа треба доставити, или предати лично, Министарству просвјете, канцеларија бр. 3, Ул. Вака Ђуровића б.б., 81000 Подгорица, најкасније до понеђељка, 11. марта 2019. године.

За додатна појашњења и информације заинтересовани кандидати се могу обратити на е-маил адресу: лидија.ерцеговиц@мпс.гов.ме , на телефон број: +382 (0)20 410 189, или доћи у Министарство просвјете, канцеларија бр. 3.

Непотпуне и неблаговремено пријаве се неће разматрати. Досијеа 5 до 6 најбољих кандидата биће прослијеђена Фондацији која ће коначну одлуку о додјели стипендија донијети током маја 2019. године.

Пријавни формулари се могу преузети и ОВДЈЕ.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?