Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Резултати Јавног позива за члана НВО у радном тијелу за израду Нацрта закона о безбједности и интероперабилности у жељезничком саобраћају

Објављено: 19.11.2018. 21:01 Аутор: МСП

На основу члана 8 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија ("Службени лист ЦГ", број 41/18), а у вези с Јавним позивом за предлагање представника невладине организације у радном тијелу за израду Нацрта закона о безбједности и интероперабилности у жељезничком саобраћају (у даљем тексту: Јавни позив), објављеним 31. октобра 2018. године на порталу е-управе, Министарство саобраћаја и поморства објављује сљедеће: 

·
На Јавни позив достављен је само један предлог и то: НВО ЦЖИ-Центар за жељезничка истраживања, која је предложила Милисава Драгојевића за члана радне групе

·
На Јавни позив није достављен ни један предлог који испуњава услове

Предлог НВО ЦЖИ-Центар за жељезничка истраживања  је размотрен и  констатовано је да исти није уредан и потпун , односно да није у складу са критеријумима из Јавног позива. Наиме, у достављеној документацији  навендене НВО нијесу на релевантан начин поткријепљени наводи о реализованом пројекту и о искуству кандидата у вези са питањима које нормативно уређује радно тијело, односно доказ да је НВО у претходне три године спровела истраживање, израдила документ, организовала скуп или реализовала пројекат усмјерен на унапрјеђење стања у одређеној области, као ни фотокопија биланса стања успјеха.


Сходно наведеном, Министарство саобраћаја и поморства
неће укључити представника НВО за члана радног тијела за израду Нацрта закона о безбједности и интероперабилности у жељезничком саобраћају.

 

Министарство саобраћаја и поморства

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?