Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Шеховић положио камен темељац за изградњу спортских терена у Гусињу, вриједности 300 хиљада €

Објављено: 18.11.2018. 21:13 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Министар просвјете др Дамир Шеховић положио је данас камен темељац за изградњу савременог спортског игралишта у дворишту ЈУ ОШ „Џафер Никочевић“ у Гусињу, вриједности око 300.000 еура.

Овом приликом министар Шеховић је изразио задовољство због овог пројекта који Министарство просвјете реализује у сарадњи са Фондацијом Гусиње из Њујорка. Укупна вриједност инвестиције је око 300 хиљада еура, а рок за завршетак радова је 90 дана од дана увођења извођача у посао.

“Испуњен сам задовољством што ће након окончања данас започетих радова, ученици ове школе добити два мултифункционална терена за фудбал, рукомет, кошарку и одбојку, направљена по најсавременијим стандардима, са монтажним трибинама на оба терена са 400 сједећих мјеста, мрежом око терена, освјетљењем, специјалним подлогама за ову врсту терена прилагођену температурним разликама и различитим временским условима.

Ако томе додамо да је капиталним буџетом планирана изградња нове спортске сале у Гусињу, можемо с правом да закључимо да ће реализацијом ова два пројекта школска спортска инфраструктура у овој општини бити у потпуности заокружена”, рекао је Шеховић.

Он је нагласио да држава никада није улагала оволико средства у образовање.

PR služba Ministarstva prosvjete

“Са поносом могу да кажем да ова држава никад више новца није улагала у образовање, о чему најбоље свједочи податак да је укупна вриједност инвестиција у образовну инфраструктуру које су завршене ове године, или је њихова реализација у току, на нивоу од преко 30 милиона еура. Само за образовну инфраструктуру у Плаву и Гусињу је у претходних годину и по дана издвојено око милион еура, што никада до сада није био случај. Ово је још једна конкретна потврда пуне посвећености не само Министарства просвјете, него Владе Црне Горе у цјелини побољшању квалитета живота, посебно у мање развијеном сјеверном дијелу наше државе, на чему иначе нарочито инсистира премијер Марковић. Свјесни смо да развијене Црне Горе нема без равномјерно развијене државе, а ње не може бити ако се не инвестира у Сјевер и на тај начин ствара простор за коришћење бројних потенцијала којима он обилује”, истакао је министар и најавио још већа улагања у образовање.

“Припремамо нови, још већи инвестициони циклус у образовање од преко 40 милиона еура, о чему ћемо врло брзо информисати јавност”.

Министар је захвалио Фондацији Гусиње, њеном предсједнику Браху Радончићу, као и господину Рефку Радончићу који су прошле године приликом заједничког сусрета у Њујорку иницирали овај пројекат.

“Потписан је Меморандум о сарадњи којим смо договорили да допринос Фондације буде 80 хиљада долара, а да преостали дио инвестиције у износу од око 230 хиљада еура финансира Министарство просвјете, и као што видите, тог договора се и држимо, радови су кренули, и на прољеће можемо очекивати њихов завршетак”, објаснио је министар.

Предсједница Општине, Анела Чекић истакла је да је ово важан дан за Гусиње које ће добити нове спортске терене, а који ће бити од великог значаја како за ученике, тако и за сву омладину у Гусињу.

“Са спортском салом чија се градња планира, Гусиње ће добити спортски комплекс који ће му дати обрисе града у којем ће спорт имати гдје да се развија”, нагласила је Чекић изразивши захвалност Министарству и Фондацији на овом значајном улагању.

Представник Фондације Гусиње из Њујорка, Едвин Бектешевић, рекао је да ова фондација са великим задовољством помаже свој завичај, те да је под слоганом “За боље и љепше Гусиње”,од свог настајања 2006. године до данас реализовала многе значајне пројекте у општини.

Директор Школе, Шериф Фератовић, захвалио је свим укљученим странама на подршци овој установи и дјеци Гусиња, изразивши увјерење да ће нови спортски терени подстаћи развој школског спорта, те да ће Гусиње изњедрити бројне спортске таленте.

Радове на изградњи терена изводиће фирма БИ КОД д.о.о. из Подгорице.

Министар Шеховић је искористио прилику да са сарадницима обиђе радове на адаптацији спортских терена и уређењу дворишта ЈУ ОШ “Хајро Шахмановић” у Плаву, као и радове на реконструкцији школе у Војном селу.

ПР служба Министарства просвјете

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?