Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Почињу радови на адаптацији спортске сале ОШ „Марко Миљанов“ у Бијелом Пољу, вриједности 164 хиљаде еура

Објављено: 19.11.2018. 21:18 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Данас је потписан уговор са фирмом „Техноградња“ д.о.о Пљевља за извођење радова на адаптацији школске спортске сале, вриједности око 164.000 еура, а почетак радова очекује се наредних дана.

Пројекат се реализује по моделу суфинансирања Министарства просвјете, Министарства спорта и Општине Бијело Поље, при чему је Министарство просвјете обезбиједило 87.000 еура, Министарство спорта 57.000 еура и Општина 20.000 еура.

Адаптација фискултурне сале подразумијева радове на крову и изолацији објекта, уградњу модерне подлоге за разне спортове, уређење свлачионице, молерско фарбарске радове, као и опремање објекта спортском опремом.

Министар просвјете др Дамир Шеховић и министар спорта Никола Јановић изразили су задовољство због скорашњег почетка радова на адаптацији спортске сале, за чији завршетак је предвиђено 90 дана од увођења извођача у посао.

Поручујући да развој школског спорта и здравих стилова живота има немјерљив значај за стасавање здравих генерација, министри су нагласили да је држава дужна да дјеци обезбиједи услове за квалитетно бављење спортом.

Шеховић и Јановић рекли су да је ово само један од примјера међуинституционалне сарадње, који може представљати добар модел за заједничке активности на сличним пројектима и у другим општинама у Црној Гори.

Како је развој Сјевера један од приоритета Владе, министри су исказали увјерење да ће се са јачањем школске спортске инфраструктуре наставити и наредне године, за коју су најављена још већа улагања у образовање.

Министри просвјете и спорта су у јулу са предсједником Општине Бијело Поље Петром Смоловићем потписали Меморандум о сарадњи на овом пројекту, који ће бити од значаја не само за ученике, већ и за цијелу локалну заједницу, као и за спортске клубове са територије Општине.

ПР службе Министарства просвјете и Министарства спорта

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?