Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ЕXПО ЛИВЕ Дубаи - Програм за финансирање иновација

Објављено: 20.11.2018. 16:51 Аутор: м
У оквиру припрема за Универзалну изложбу ЕXПО 2020, која ће бити одржана у октобру 2020.године у Дубаију, покренут је ЕXПО ЛИВЕ Програм за финансирање иновација (Еxпо Ливе'с Инноватион Импацт Грант Программе) са укупним буџетом од 100 милиона америчких долара за подршку пројектима који подстичу иновативне утицаје и стварају еколошку или социјалну вриједност. 
Програм је намијењен предузећима, стартуп-овима, малим и средњим предузећима, индивидуалним предузетницима, невладиним организацијама који могу да кандидују иновације на нивоу прототипа. Главни циљ програма је да се подрже иновације из цијелог свијета које стварају социјалну еколошку вриједност, и које кореспондирају са подтемама Еxпо-а: Могућност, Мобилност и Одрживост.
Пројекти који побиједе на конкурсу биће подржани финансирањем, пословним усмјеравањем и промоцијом. Успјешни кандидати могу добити прилику да покажу своја рјешења милионима посјетилаца на Еxпо-у 2020 Дубаи. До сада је финансирано 70 пројеката из 42 државе. Више информација о овом пројекту могу се наћи на web сајту: www.еxпо2020дубаи.цом/еxпо-ливе/.
Програм Еxпо Ливе је изузетна прилика која може помоћи да се свијету прикажу црногорски таленти, као и да се помогне развој црногорских стартуп-ова, те да се побољша рад малих и средњих предузећа у секторима релевантним за области на које се фокусира наведени програм, а које уједно биљеже најбржи економски раст. Овај програм сматрамо изузетном приликом за поспјешивање развоја иновација у нашој земљи којима увијек добро дође додатна финансијска подршка.
Еxпо Ливе програм за финансирање иновација отворен је за пријаве до 2. децембра 2018. године, а пријава се врши путем линка хттпс://www.еxпо2020дубаи.цом/еxпо-ливе/Инноватион#хоw-то-апплy. 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?