Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе честитао цетињској библиотеци и читаоници вијек и по постојања: Његош припада свима који га разумију

Предсједник Владе Душко Марковић честитао је у име Владе и у своје име 150 година постојања и рада Библиотеке и читаонице „Његош“ на Цетињу.

„Народна библиотека 'Његош' на Цетињу већ вијек и по једна је од значајних институција црногорске културе. Основана визијом црногорског суверена и најугледнијих личности тадашње Црне Горе, Библиотека је својим утицајем подстицала запажене идеје на темељу којих су оснивана друштва, музеји, читаонице“– стоји у честитки предсједника Владе упућеној директорици Библиотеке Ирени Ненадовић.

Премијер наводи да је сâм Његош, још 1832. зачео библиотеку у оном формату који је потребан свакој цивилизованој земљи, свјестан да вријеме које долази мора са собом однијети самоће и изолације, а истурити у први план колективну и државну потребу за просвијећеним и европским живљењем.

„Његош припада свима који га разумију. А управо носећи његово име, ова Библиотека је снагом институционалног ауторитета остала средиште културног утицаја који већ вијек и по заслужује поштовање свих генерација“ – наводи предсједник Владе Душко Марковић у честитки упућеној поводом 150 година постојања и рада Народне библиотеке и читаонице „Његош“ на Цетињу које се свечано обиљежава сјутра.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?