Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Директорат за ванредне ситуације МУП-а: Општинске службе заштите и спашавања добро одреаговале; ситуација је стабилна и под контролом

Објављено: 21.11.2018. 18:39 Аутор: МУП
Након јучерашњих обилних падавина праћених вјетром, које су изазвале потешкоће у јужном региону, а нарочито у предјелу Бококоторског залива, Директорат за ванредне ситуације МУП-а обавјештава јавност да је ситуација данас у свим дјеловима земље стабилна и под контролом.

Општинске службе заштите и спашавања добро су одговориле на изазов, а током јучерашњег дана Директорат за ванредне ситуације кооридинирао је активности на упућивању испомоћи, те су се у циљу што ефикаснијег одговора и санирања посљедица невремена, акцији у Херцег Новом придружили припадници служби заштите и спашавања из Никшића и са Цетиња. Дирекорат за ванредне ситуације ставио је и на располагање пумпе високог капацитета, које могу испумпавати и до 5000 литара воде у минути.

Иако се вода повлачи и стање стабилизује, Директорат и надлежне службе настављају да прате ситуацију на терену. У наредном периоду општинске комисије процјењиваће материјалну штету насталу на објектима и у складу са тим додијелити помоћ угроженима.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?