Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подршка Црној Гори је подршка конкурентној Европи

Објављено: 21.11.2018. 19:36 Аутор: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Подршка Црној Гори да брже напредује у процесу приступања ЕУ улагање је у безбједнији и просперитетнији регион Западног Балкана и конкурентнију Европу, саопштио је потпредсједник Владе Зоран Пажин током сусрета европским комесарима за проширење и правду Јоханесом Ханом и Вером Јуровом, уочи Конференције о положају јевреја у Европи, чији је домаћин федерални канцелар Републике Аустрије Себастијан Курц.

Потпредсједник је нагласио да остварени резултати у области владавине права и реформе у бројним секторским политикама указују на интерну спремност Црне Горе да брже напредује у преговарачком процесу.

Указао је да напредак Црне Горе ка чланству у ЕУ уграђује у црногорски правни систем чвршће гаранције једнаких права и могућности за наше грађане, шаљући јасну поруку и другима у региону да су европске интеграције пут безбједности и проспертита. 

Током Конференције аустријски канцелар Курц представио је предлог Декларације о принципима који ће Аустрија предложити Европском савјету, на сједници 6. децембра, са циљем унапрједјења ЕУ политике према положају јеврејске заједнице на нивоу Европске уније.

На маргинама конференције, аустријски канцелар Себастијан Курц, током сусрета с потпредсједником Пажином похвалио је напредак Црне Горе на путу чланства у ЕУ и посебно нагласио конструктивну улогу коју Црна Гора има у очувању и промоцији региона Западног балкана. 

Током Конференције, потпредсједник Пажин је разговоре са представницима кровних европских удружења Јевреја искористио да подсјети на принципе мултикултурализма, мултиетничности и мултиконфесионалности који су у самим темељима црногорског друштва и који уједно представљају залог за просперитетну будућност Црне Горе.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?