Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Нухоџић – Фаруђа: Жеља Малте је да Црна Гора буде што прије чланица Европске уније

Објављено: 23.11.2018. 00:01 Аутор: МУП
Током учешћа на Европском форуму о смањењу ризика од катастрофа, који се данас и сјутра одржава у Риму, министар унутрашњих послова Црне Горе Мевлудин Нухоџић је разговарао са министром унутрашњих послова и националне безбједности Републике Малте Мајклом Фаруђом.

Министар Фаруђа је саопштио да Република Малта пружа пуну подршку Црној Гори у области ванредних ситуација, а посебно на плану приступања наше државе Европској унији. „Наша је жеља да Црна Гора буде што прије чланица Европске уније. Сматрамо да ће проширење Европске уније земљама Западног Балкана бити важан фактор стабилности“, рекао је министар Фаруђа.

Он је нагласио да Република Малта и Црна Гора остварују квалитетну сарадњу у готово свим областима важним за развој двије државе.

Министар Нухоџић је захвалио на подршци Малте нашим интеграционим процесима и истакао важност сарадње у контексту преношења малтешких искустава у преговарачком процесу.

Сагласили су се да у наредном периоду постоји простор за даље јачање сарадње између два ресора унутрашњих послова, кроз заједничке активности и пројекте од обостраног интереса.

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА 

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?