Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Међународна љетња школа за грузијске студије “Грузијски манускрипт”

Објављено: 23.11.2018. 14:32 Аутор: ПР служба
Обавјештавамо заинтересоване кандидате да “Корнели Кекелидзе”, Национали центар Републике Грузије за манускрипте, организује шесту по реду Међународну љетњу школу за грузијске студије “Грузијски манускрипт”, која ће се одржати од 10. до 20. јула 2019. године у Тбилисију.

Школа је намијењена студентима и истраживачима заинтересованим за грузијску историју и културу, а у њеном досадашњом раду узели су учешћа представници више страних земаља, попут Аустрије, Велике Британије, САД-а, Француске, Белгије, Пољске итд.

Организатори Школе планирају да у 2019. години одрже и међународни сајам науке који обухвата два догађаја: Међународну љетњу школу грузијских студија и Међународну конференцију на тему “Грузијски манускрипт.”

Циљ ове школе је промовисање грузијских манускрипта као важног достигнућа грузијске културе на међународном нивоу.

Радни програм школе обухвата пет модула: 1. Грузијски запис; 2. Грузијски манускрипт; 3. Грузијски историјски документ; 4. Грузијска штампана књига; 5. Грузијски центар за манускрипте као јединствене институције. Планирана су 23 предавања у току трајања школе, три радионице, интерактивни програм и изложба.

Водећи научници Центра који су деценијама изучавали манускрипте, историјска документа и архивску грађу, дијелиће резултате и методологију својих истраживања са учесницима школе. У раду школе учествоваће представници других грузијских институција (универзитети, Национални музеј Грузије) и страни истраживачи.

Као логични наставак школе биће одржана међународна научна конференција “Грузијски манускрипт” на којој ће грузијски и страни учесници и предавачи одржати своје презентације. Конференција ће промовисати збир сакупљених знања о грузијском и страном насљеђу у области манускрипта.

Сајам науке “Грузијски манускрипт” биће одржан од 10. до 20. јула 2019. године у Националном центру за манускрипте у Тбилисију. Радни језик школе и конференције је енглески. Предавања и остале активности биће одржане уз симултано превођење.

Грузијски Национални центар за манускрипте Грузије покрива смјештај, исхрану и локалне путне трошкове унутар Грузије за учеснике, док трошкове до и од Тбилисија плаћају сами учесници.

За све додатне информације и појашњења заинтересовани се могу обратити контакт особи: Ирини Гогонаиа, на: иринагогонаиа@манусцрипт.ац.ге или на: инфо@манусцрипт.ац.ге

Више информација о Националном центру за манускрипте заинтересовани могу добити на интернет адреси www.манусцрипт.ац.ге

Заинтересовани кандидати треба да попуне апликациони формулар који се може преузети ОВДЈЕ.



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?