Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Туристичка понуда Црне Горе представља се на међународном сајму туризма „ТТ Wарсаw“ у Варшави

Објављено: 23.11.2018. 20:48 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Национална туристичка организација Црне Горе заједно са локалним туристичким организацијама и туристичком привредом, учествује на сајму „ТТ Wарсаw" који се одржава од 22. до 24. новембра у Варшави. Међународни сајам туризма „ТТ Варшава“ (Интернатионал Травел Схоw ТТ Wарсаw) се одржава по 26. пут и један је од најважнијих међународних догађаја туристичке привреде у Пољској.

У оквиру штанда НТО ЦГ, посјетиоцима сајма своју понуду представљају локалне туристичке организације Улциња, Бара, Будве, Цетиња, Котора, Тивта и Подгорице, ХГ „Будванска Ривијера“, „Монтенегро Старс Хотел Гроуп“, ХТП „Тренд Корали“ и „Карисма хотелс Адриатиц Монтенегро“.

Првог дана сајма штанд је посјетио Роберт Маркић, отправник послова у Амбасади Црне Горе у Варшави. Такође, одржани су састанци са неким од најзаначајнијих пољских туроператора попут Итаке и Нецкермана, као и интервјуи са пољским медијима. У току трајања сајма планирана је организација „Црногорске вечери“ у Варшави - Б2Б/медијско окупљање са представницима НТО ЦГ, црногорске туристичке привреде и локалних туристичких организација.

Тржиште Пољске за Црну Гору је значајно с обзиром на то да је по броју туриста коју су посјетили нашу земљу међу најзаступљенијим када су у питању европске земље. У претходном периоду, биљежи се конинуирани раст туристичког промета са овог тржишта. У односу на 2010. годину број пољских туриста у нашој дестинацији је у 2017. години готово утростручен.

Међу пољским туроператорима који у својој понуди имају заступљену Црну Гору од значајнијих издвајају се: Итака, Раинбоw тоурс, ТУИ, Нецкерманн и други. Поред тога, специјализовани туроператори са овог тржишта имају у понуди пакет аранжмане за Црну Гору, који подразумијевају боравак у Црној Гори у оквиру посјете региону.

У наредном периоду очекује се повећање броја туриста са тржишта Пољске, сходно најављеним летовима и дужем периоду реализације. Национални пољски авиопревозник ЛОТ реализоваће летове на релацији Варшава-Подгорица-Варшава у периоду зимске сезоне са 4 ротације недељно.

Национална туристичка организација Црне Горе

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?