Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Радионица „Осигурање приступачности ИКТ технологијама, е-приступачност WEB и ТВ-видео приступачност

Објављено: 26.11.2018. 16:41 Аутор: МЈУ

Министарство јавне управе и Агенција за електронске медије Црне Горе организују радионицу „Осигурање приступачности информационо-комуникационим технологијама/е-приступачности WEB и ТВ/видео приступачност“„ у уторак 27. новембра, у Подгорици.

У уводном дијелу говориће министарка јавне управе, Сузана Прибиловић и директор Агенције за електронске медије Црне Горе , Абаз Бели Џафић.

Радионица ће бити одржана у згради Скупштине Главног града у Подгорици, са почетком у 9:30 часова.

Циљ радионице је информисање професионалног кадра и друге заинтересоване јавности у институцијама и организацијама које се баве производњом и креирањем ТВ/видео садржаја, пружаоцима медијских услуга на web порталима, о могућностима пружања услуга доступних особама са инвалидитетом, као и о технологијама које омогућавају особама са инвалидитетом већу доступност и једнак приступ њиховим садржајима.

Учесници радионице биће у прилици да се упознају и са законодавним, регулаторним и стратешким оквиром за осигурање ИКТ/ е-приступачности, као и стандардима и кључним смјерницама које се односе на web и ТВ/видео приступачност.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?