Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Интерпол: Реализоване двије екстрадиције; три лица лишена слободе по међународним потјерницама

Објављено: 27.11.2018. 21:23 Аутор: УП
Службеници Одјељена граничне безбједности Беране су, на Граничном прелазу Кула, поступајући на основу међународне потјернице НЦБ Интерпол Висбаден, лишили слободе лице Мона Габриеле Манзке (56) из Њемачке. Она се потражује ради издржавања казне затвора у трајању од двије године и четири мјесеца због КД нарочито тешко дјело преваре извршено у Њемачкој. 

Такође, службеници Одјељења граничне безбједности Бијело Поље су, на Граничном прелазу Добраково, лишили слободе С.М. (29) из Београда, који се потражује по међународној потјерници НЦБ Интерпол Букурешт ради обезбјеђња његовог присуства у кривичном поступку који се против њега води због кривичног дјела стварање криминалне групе и кријумчарење миграната које је извршено у Румунији. 

Приликом уласка из Републике Албаније у нашу државу на Граничном прелазу Божај слободе је лишен А.С. (30) из Републике Албаније, који се потражује по међународној потјерници расписаној од стране НЦБ Интерпол Висбаден. Потјерница је расписана ради обезбјеђења његовог присуства у вођењу кривичног због КД злоупотреба опојних дрога у Њемачкој. 

Овим лицима су надлежене судије за истрагу одредиле екстрадиционе притворе. 

Надаље, службеници НЦБ Интерпол Подгорица су реализовали двије екстрадиције, једну из Републике Србије у Црну Гору, а другу из Црне Горе у Словенију. Наиме, из Републике Србије у Црну Гору је екстрадиран Н.З. (21) из Херцег Новог који се потражује по потјерници НЦБ Интерпол Подгорица ради обезбјеђења присуства у кривичном поступку који се у нашој држави води против њега због КД недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Службеници НЦБ Интерпол Подгорица су у садејству са службеницима Посебне јединице полиције реализовали и екстрадицију из Црне Горе у Словенију лица Ндерим Арифи (29) из Тетова. Он се потражује ради издржавања казне затвора у трајању од шест мјесеци због КД издавање чекова без покрића и злоупотреба банковне и кредитне картице извршених у Словенији.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?