Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У Подгорици одржан састанак Секторског надгледног одбора за ИПА ИИ

Објављено: 29.11.2018. 00:01 Аутор: КЕИ
Сва тијела укључена у спровођење пројеката које финансира Европска унија чека интензиван рад на планирању преосталих програмских година и уговарању и спровођењу програма за које су досад потписани финансијски споразум, оцијењено је данас на састанку Секторског надгледног одбора за Ипа ИИ, којим су копредсједавали замјеница главног преговарача и национална ИПА координаторка Ивана Глишевић Ђуровић и шеф сектора за сарадњу у Делегацији Европске уније у Црној Гори Херман Шпиц.

Национална ИПА координаторка Ивана Глишевић Ђуровић је истакла да су период од претходног одбора, одржаног у јуну, обиљежиле интензивне активности на уговарању програма ИПА 2014, припреме за уговарање програма ИПА 2015-2017, као и планирање програма ИПА 2019 и ИПА 2020. Истакла је да би у наредном периоду требало радити на константном унапређењу зрелости пројеката планираних за подршку из фондова ЕУ, те потврдила и похвалила пуну посвећеност администрације квалитетном и ефикасном спровођењу програма које финансира ЕУ.

KEI

Шеф Сектора за сарадњу у Делегацији Европске уније у Црној Гори Херман Шпиц је похвалио успјех у уговарању Ипе 2014, оцијенивши да је то био огроман изазов за црногорску администрацију. Сада би се требало фокусирати на њихову успјешну имплементацију ради постизања планираног учинка. Досадашњи изазови у програмирању и спровођењу пројеката су додатно искуство и научена лекција, који ће послужити за ефикасније спровођење програма у наредном периоду.

Учесници су се сагласили да су састанци Секторског надгледног одбора одлична прилика за анализу дјелотворности и ефикасности спровођења акција у свим секторима.

Састанци Секторског надгледног одбора се организују двапут годишње, како би се сагледао напредак у спровођењу пројеката и програма које финансира ЕУ, као и планови за предстојећи период. На састанку су били присутни представници ресорних министарстава, невладиних организација и Делегације ЕУ у Црној Гори.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?