Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

U Podgorici održan sastanak Sektorskog nadglednog odbora za IPA II

Objavljeno: 29.11.2018. 00:01 Autor: KEI
Sva tijela uključena u sprovođenje projekata koje finansira Evropska unija čeka intenzivan rad na planiranju preostalih programskih godina i ugovaranju i sprovođenju programa za koje su dosad potpisani finansijski sporazum, ocijenjeno je danas na sastanku Sektorskog nadglednog odbora za Ipa II, kojim su kopredsjedavali zamjenica glavnog pregovarača i nacionalna IPA koordinatorka Ivana Glišević Đurović i šef sektora za saradnju u Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori Herman Špic.

Nacionalna IPA koordinatorka Ivana Glišević Đurović je istakla da su period od prethodnog odbora, održanog u junu, obilježile intenzivne aktivnosti na ugovaranju programa IPA 2014, pripreme za ugovaranje programa IPA 2015-2017, kao i planiranje programa IPA 2019 i IPA 2020. Istakla je da bi u narednom periodu trebalo raditi na konstantnom unapređenju zrelosti projekata planiranih za podršku iz fondova EU, te potvrdila i pohvalila punu posvećenost administracije kvalitetnom i efikasnom sprovođenju programa koje finansira EU.

KEI

Šef Sektora za saradnju u Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori Herman Špic je pohvalio uspjeh u ugovaranju Ipe 2014, ocijenivši da je to bio ogroman izazov za crnogorsku administraciju. Sada bi se trebalo fokusirati na njihovu uspješnu implementaciju radi postizanja planiranog učinka. Dosadašnji izazovi u programiranju i sprovođenju projekata su dodatno iskustvo i naučena lekcija, koji će poslužiti za efikasnije sprovođenje programa u narednom periodu.

Učesnici su se saglasili da su sastanci Sektorskog nadglednog odbora odlična prilika za analizu djelotvornosti i efikasnosti sprovođenja akcija u svim sektorima.

Sastanci Sektorskog nadglednog odbora se organizuju dvaput godišnje, kako bi se sagledao napredak u sprovođenju projekata i programa koje finansira EU, kao i planovi za predstojeći period. Na sastanku su bili prisutni predstavnici resornih ministarstava, nevladinih organizacija i Delegacije EU u Crnoj Gori.

SEKTOR ZA INFORMISANJE JAVNOSTI O EVROPSKOJ UNIJI I PROCESU PRISTUPANJA EVROPSKOJ UNIJI

GENERALNI SEKRETARIJAT VLADE CRNE GORE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?