Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Страни инвеститори уложили око 250 милиона ЕУР у изградњу мрежа нове генерације, 4Г мобилних мрежа и стварање тзв. „Алл ИП“ окружења.

Објављено: 30.11.2018. 17:21 Аутор: Министарство економије
„У сљедећој години планирамо активности на промоцији и обезбјеђењу савјетодавне подршке за унапређење бизниса примјеном дигитализације, као и промоцију примјене е-трговине у пословању микро, малих и средњих предузећа“, казао је Милан Срзентић, државни секретар у Министарству економије, на јучерашњем пословном скупу “Дигитал ОН” који је организовала Асоцијација менаџера Црне Горе.

Ministarstvo ekonomije
Пословни скуп су отворили министарка јавне управе Сузана Прибиловић и предсједник АММ-а, Будимир Раичковић.

У циљу размјене искустава и едукацији на догађају су се окупили актери који представјају садашње и будуће лидере дигиталне иницијативе у организацијама из којих долазе, кроз увид у случајеве добре праксе у примјени дигитализације у компанијама.

У циљу ојачавања и развоја симбиозе државних институција и привреде као и снажења наше заједнице на путу дигиталне агенде, саставни дио догађаја представља и панел дискусија на којој су учешће узели представници и државног и приватног сектора и на којем је било ријечи о електронској управи у функцији привреде.

Подијељена су искуства оних компанија и институција које су направиле конкретне резултате, а који се односе на примјену развојних моћи које пружају модерне технологије, и говорило се о постигнутим успјесима али и препрекама са којима су се компаније и институције суочавале. 

У неколико блокова презентована је примјена дигиталних технологија у разним секторима привреде – саобраћај и логистика, туризам, одрживи развој и хотелијерство, производња, дистрибутивне дјелатности, али и рјешења државне управе, посебно Пореске управе и Управе царина која користи привреда као и планови за њихово унапријеђење. Једна од тема скупа била је и агилно вођење пројеката. 

Господин Срзентић је најавио почетак примјене Програма за развој старт-уп предузетништва који представља системски приступ стварању заокружене инфраструктуре за креирање повољног старт-уп екосистема у Црној Гори за следећу годину. Овај програм се припрема под координацијом Министарства науке, у сарадњи са Мин.економије и МЈУ, а уз експертску подршку Европске комисије.

Пријатељи пословног скупа поред Министарства економије су били: Министарство јавне управе, Привредна комора Црне Горе, Пореска управа, Управа царина и Управа за кадрове.

МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?