Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење за јавност у вези са расписаним изборима за одборнике у Скупштини општине Тузи и нумеричко табеларни приказ података у бирачком списку

Објављено: 30.11.2018. 20:24 Аутор: МУП
Поводом Одлуке предсједника Црне Горе, г-дина Мила Ђукановића, број: 01-1714/2018 од 29.11.2018. године, о расписивању избора за одборнике у Скупштини општине Тузи, за 03. март 2019. године, сходно овлашћењима из члана 16 Закона о бирачком списку, Министарство унутрашњих послова

обавјештава сљедеће:

-Број бирача у бирачком списку у општини Тузи по коме су одржани претходни избори 15.04.2018. године је 11744;

-Број бирача у бирачком списку за локалне изборе у општини Тузи на дан 29.11.2018. године је 11941;

-Увид у бирачки списак бирач може остварити лично, сваким радним даном у термину од 08 до 14 х, на шалтеру Филијале Тузи, уз важећу личну карту или путну исправу (пасош ).

Приликом непосредног увида, бирач може затражити промјену података уписаних у бирачки списак.

*Бирач може извршити увид у бирачки списак директно и преко интернет портала www.бираци.ме. На том порталу, грађанин уносом броја личне карте или путне исправе може провјерити да ли је у бирачком списку и на којем бирачком мјесту гласа. С обзиром да је тачност адресе на којој грађанин живи важна за тачност бирачког списка, на порталу је остављена могућност подношења електронског захтјева за промјену адресе у оквиру општине у којој има пријављено пребивалиште.


*Нумерички табеларни приказ података о промјенама насталим у бирачком списку у општини Тузи можете преузети на сљедећем линку:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?