Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полиција у Подгорици расвијетлила девет а у Тивту четири кривична дјела из области имовинског криминалитета

Објављено: 30.11.2018. 20:37 Аутор: УП
Подгоричка полиција је лишила слободе Д.М. (22) из Подгорице због сумње да је починио два КД тешка крађа на штету два лица. Он је ова дјела, сумња се, починио на начин што је употребом подесног средства проваљивао у куће и помоћне објекте којом приликом је отуђио технику, покућство и алат. Такође, службеници ЦБ Подгорица су надлежном тужиоцу за малољетнике поднијели посебан извјештај против малољетног Ф.Т. (15) из Подгорице, због основане сумње да је починио КД одузимање моторног возила. Сумња се да је Ф.Т. док је боравио у кући оштећеног узео кључеве од пмв „Ренаулт Тwинго“, те да је возило потом ставио у погон и удаљио се. Полиција је потом дошла до сазнања да се возило налази код Ф.Т. Надаље, службеници подгоричке полиције су лишили слободе Д.К. (37) из Подгорице због постојања основане сумње да је починио пет кривичних дјела крађа на штету више правних лица. Он је у периоду од 16. до 29. новембра 2018. године са градилишта отуђио више комада електро алата и већу количину електричних каблова. Такође, слободе је лишен и В.К. (47) из Подгорице због сумње да је починио кривично дјело крађа на штету једне фирме. Он је ово кривично дјело, како се сумња, починио на начин што је са продајног пулта отуђио електро алат и удаљио се са лица мјеста.

Надаље, службеници ОБ Тиват су расвијетлили четири кривична дјела из области имовинских деликата и том приликом тужиоцу за малољетнике у ОДТ у Котору поднијели кривичну пријаву против малољетних Л.К. (17) из Подгорице и А.А. (15) из Берана. На територији Општине Тиват, осумњичена лица су, сумња се, са Е.Х. (13), који је кривично неодговоран због узраста, починили кривично дјело разбојништво, којом приликом су уз пријетњу пиштољем, за који се касније испоставило да се не ради о правом пиштољу него о реплици, од раднице једне апотеке отуђили новац у износу од 250 еура. Они су се након извршеног кривичног дјела, како се сумња, такси возилом упутили у правцу Подгорице, гдје су их службеници ЦБ Подгорице, поступајући на основу информација службеника тиватске полције, лишили слободе. Реплика пиштоља и отуђени новац су пронађени. Криминалистичком обрадом, тиватска полиција је дошла до сумње да су А.А. и Л.К. починили и још КД тешка крађа, КД тешка крађа у покушају и КД разбојништво у покушају на територији Тивта. Том приликом су ова лица, сумња се, употребом подесних средства и пријетњама репликом пиштоља отуђили цигарете и мобилни телефон који служи за допуну рачуна. Подсјећамо да су ова лица лишена слободе од стране подгоричке полиције због сумње да су починила пет кривичних дјела из области имовинских деликата на територији Подгорице.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?