Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Јавни позив за консултовање заинтересоване јавности у почетној фази припреме Закона о електронским медијима

Објављено: 30.11.2018. 20:43 Аутор: Министарство културе
На основу члана 12 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија ("Службени лист ЦГ", број 41/18), Министарство културе објављује



ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА КОНСУЛТОВАЊЕ ЗАИНТЕРЕСОВАНЕ ЈАВНОСТИ
У ПОЧЕТНОЈ ФАЗИ ПРИПРЕМЕ ЗАКОНА О ЕЛЕКТРОНСКИМ МЕДИЈИМА



Министарство културе, у складу с Програмом рада Владе Црне Горе за 2019. годину, припрема Предлог закона о електронским медијима. Тим поводом Министарство културе позива заинтересовану јавност: органе, организације, удружења и појединце да доставе иницијативе, предлоге, сугестије и коментаре у вези са државним наградама.

Кратко образложење разлога за доношење закона: Законом о електронским медијима ће се у складу са Директивом о измјени директиве о аудиовизуелним медијским услугама услугама 2010/13/ЕУ усвојеном у Европском парламенту 02.октобра 2018.године, коју су чланице ЕУ и земље приступнице дужне имплементирати у своје законодавство, додатно уредити питање пружања аудиовизуелних медијских услуга у Црној Гори. Такође, овим законом у сврху конзистентности и цјеловитости сета медијских закона извршиће се усаглашавање са рјешењима из Закона о медијима.

Лице задужено за координацију консултовања заинтересоване јавности: Миљана Лаловић

Рок и начин достављања: Иницијативе, предлози, сугестије и коментари достављају се у року од 15 дана од дана објављивања овог јавног позива, у писаном облику на адресу Министарства културе: Његошева бб, Цетиње, и електронском облику на адресу: миљана.лаловиц@мку.гов.ме

У прилогу можете преузети важећи Закона о електронским медијима. 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?