Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Црна Гора отвара Поглавље 27 - животна средина и климатске промјене

Објављено: 01.12.2018. 00:51 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма
Министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић најавио је данас да ће Црна Гора отворити Поглавље 27 на међувладиној конференцији која ће се одржати у Бриселу 10. децембра ове године.

"Све чланице ЕУ дале су зелено свјетло на преговарачку позицију Владе Црне Горе за Поглавље 27, чиме су се стекли услови да Поглавље буде отворено 10. децембра", рекао је Радуловиц на конференцији за медије. Он је истакао да је ово успјех цијеле Црне Горе, посебно се захваливси својим сарадницима и дипломатама.

“Ово је значајан успјех за Црну Гору и јавно честитам и захваљујем својим сарадницима. Такође, захваљујем и нашој дипломатској мрези као и дипломатама земаља Европске Уније у Црној Гори и Владиној преговарачкој структури. Посебно се захваљујем и Делегацији ЕУ у Подгорици. Ово је велики корак у преговарачком процесу, а задовољство ми је што отварамо Поглавље 27 у 27. години од проглашења Црне Горе еколошком државом", истакао је Радуловић.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?