Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарка Прибиловић отворила 10. јубиларни Божићно-дипломатски базар

Објављено: 01.12.2018. 19:31 Аутор: МЈУ
 gov.megov.me

"Данас су се на овом мјесту окупиле и сјединиле различите традиције и културе у оној најважнијој људској мисији, мисији хуманости, доброчинства и милосрђа. Вјерујем да је ово истовремено и добра прилика да се кроз једну креативну размјену наших културних идентитета, различитости и особености, боље упознамо и повежемо" - казала је министарка јавне управе Сузана Прибиловић на отварању 10. јубиларног дипломатског базара. 

Она је саопштила да је управо највећа вриједност  оваквих догађаја да не заборавимо да смо као друштво у обавези да бринемо о онима којима је помоћ потребна, али и једни о другима.

Овакви догађаји нас подсјећају, казала је Прибиловић, да се, уочи ногогодишњих и божићних празника подсјетимо најважнијих принципа солидарности и милосрђа, који су темељ сваке културе, религије и традиције, и које треба да његујемо не само данас, већ свих дана у години. 

Она је изразила увјерење да ће мноштво различитих култура показати да нам је срце велико и да ћемо овим данашњим чином даривања за тренутак некоме уљепшати, олакшати или оплеменити живот.
Традиционални хуманитарни Божићно-дипломатски базар одржава се данас у шопинг молу Делта Цитy у организацији Међународног удружења жена ЦГ (ИWЦМ) и сарадњи са амбасадама у Црној Гори

У овогодишњој акцији учествоваће 21 амбасада, компанија Т-цом, ТВ Вијести и Фондација “Петар Петровић Његош” и сакупљени новац ће бити упућен Дјечијем дому “Младост” у Бијелој, амбасадама у Црној Гори. ЈУ Дневном центру за дјецу и омладину са сметњама у развоју, а дио новца ићи ће за куповину дидактичких средстава за основне школе “Радојица Перовић” и “Октоих” и вртић “Сунце”.

Традиционалну манифестацију Божићни базар подржавају бројне компаније, амбасаде и волонтери и током протеклих година, постала је догађај који има за циљ прикупљања средстава намијењених институцијама, организацијама и појединцима. 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?