Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Интерпол: У Шпанији слободе лишен Н.В. осумњичени за разбојништво почињено на Цетињу прије седам година у којем је смртно страдао Љубо Јовановић

Објављено: 03.12.2018. 20:51 Аутор: УП
Полиција Шпаније је данас, сходно сарадњи започетој по овом предмету на иницијативу црногорске полиције, која је имала сазнања да се бјегунац налази у тој држави, лишила слободе Н.В. (34) из Цетиња, а којег је НЦБ Интерпол Подгорица потраживао због разбојништва током којег је А.К. лишио живота Љуба Јовановића у Цетињу.

Успјешном и ефикасном сарадњом службеника Управе полиције и полиције Шпаније, као и правовременом и континуираном размјеном информација путем међународне полцијске сарадње између ове двије полиције, у граду Аликанте у Шпанији је данас слободе лишен Н.В. за којим је била расписана међународна потјерница од стране НЦБ Интерпол Подгорица ради обезбјеђења његовог присуства у кривичном поступку који се води против њега у Црној Гори због кривичног дјела разбојништво које је почињено у Цетињу прије више од седам година а у којем је лишен живота Љубо Јовановић. Двонедељне заједничке активности двије полиције су резултирале лоцирањем и лишењем слободе овог лица које је током бјекства према сазнањима често мијењало мјесто боравка.

Н.В. се потражује због кривичног дјела разбојништво које је почињено 30. јуна 2011. године. Он је, како се сумња, заједно са А.К. планирао извршење овог кривичног дјела, а кривично дјело разбојништво је починио на начин што је, сумња се, чувао стражу А.К. док је он извршавао кривично дјело разбојништво у објекту „Лутрије Црне Горе“ у Цетињу, којом приликом је А.К. лишио живота Љуба Јовановића, након чега се заједно са њим удаљио у непознатом правцу.

Подсјећамо да је А.К. лишен слободе крајем септембра ове године, због сумње да је том приликом починио кривично дјело разбојништво у стицају са кривичним дјелом убиство. Он је кривично дјело разбојништво починио на штету „Лутрије Црне Горе“ у Цетињу, на начин што је уз пријетњу пиштољем отуђио новац у износу од 350 еура, док је кривично дјело убиство починио тако што је приликом изласка из објекта употребом пиштоља, како се сумња, испалио хитац у Љуба Јовановића који је од посљедица рањавања преминуо.

Интензивни рад црногорске полиције, који је предузиман у координацији са Вишим државним тужилаштвом у Подгорици, а који је довео до лишења слободе осумњиченог Н.В, одвијао се и путем међународне полицијске сарадање са више европских држава.

Слиједи комуникација надлежних органа двије државе ради изручења Н.В. Црној Гори.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?