Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полицијски и царински службеници на ГП Шћепан Поље контролом возила открили марихуану; осумњичени лишен слободе

Објављено: 03.12.2018. 20:55 Аутор: Управа полиције, Управа царина
Службеници Управе полиције МУП-а – Станице граничне полиције Плужине и службеници Управе царине – Царинске испоставе Шћепан Поље су, поступајући по оперативним информацијама полицијских службеника Одсјека за борбу против дроге, на излазу из Црне Горе, контролом моторног возила пронашли опојну дрогу марихуану. Осумњичени је лишен слободе због сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Наиме, службеници Станице граничне полције Плужине и Царинске испоставе Шћепан Поље су на ГП Шћепан Поље, контролисали возило марке „Пеугеот 407“ којим је управљао В.М. (63) држављанин Републике Србије. Детаљном граничном контролом уз употребу специјалистичке опреме, видеоскопа и бастера, полицијски и царински службеници су пронашли два пвц паковања са садржајем биљне материје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана, и дошли до сумње да се у возилу налази још пвц паковања која су била физички недоступна. Лице је лишено слободе и заједно са возилом предато службеницима Одсјека за борбу против дроге. Поступајући по наредби судије за истрагу Вишег суда у Подгорици службеници Одсјека су извршили претрес возила којом приликом су пронашли још 51 пвц паковање са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је марихуана. Укупно су пронађена и одузета 53 пвц паковања са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је марихуана укупне тежине 16 кг.

В.М. је уз кривичну пријаву приведен државном тужиоцу у ВДТ у Подгорици.
Опојна дрога ће бити упућена у Форензички центар ради вјештачења.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?