Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сарадња Управе полиције и удружења која се баве заштитом права особа са инвалидитетом квалитетна; полиција отворена за будуће заједничке активности од значаја за ОСИ

Објављено: 03.12.2018. 22:11 Аутор: Управа полиције
Директор Управе полиције Веселин Вељовић одржао је данас састанак са удружењима и невладиним организацијама које се баве заштитом права особа са инвалидитетом (ОСИ) на којем је оцијењено да је сарадња полиције и организација које се баве заштитом права ОСИ садржајна и квалитетна у континуитету.

Директор Вељовић је изразио задовољство састанком, који је поводом Међународног дана особа са инвалидитетом иницирала Управа полиције, и казао да полиција у раду и дјеловању поштује права особа са инвалидитетом, да пружа подршку дјеловању организација које се баве заштитом права ОСИ и да остаје отворена за иницијативе за будуће заједничке активности које су на било који начин у надлежности Управе полиције а које ће допринијети бољем и квалитетнијем животу особа са инвалидитетом.

Управа полиције је у претходном периоду имала значајне активности које су реализоване заједно са удружењима која се баве заштитом права ОСИ. Међу тим активностима издвојене су обуке за полицијске службенике за сензибилну комуникацију и поступање са ОСИ које је Управа полиције спроводила заједно са Удружењем младих са хендикепом Црне Горе (УМХЦГ), као и акције које је Управа полиције реализовала заједно са Комуналном полицијом и УМХЦГ у циљу адекватније заштите ОСИ у саобраћају и обезбјеђења њиховог права да несметано користе паркинг мјеста означене за ОСИ. Закључено је да ће се са овим активностима наставити, у интересу обезбјеђивања што бољих услова за примјену права особа са инвалидитетом.

ИПА Секција Црна Гора, која је црногорски органак Међународне полицијске асоцијације која окупља активне и пензионисане полицијске службенике, у континуитету спроводи, као и подржава, активности које се баве правима ОСИ. Полицијски службеници ангажовани у овој секцији су до сада спровели низ хуманитарних и друштвених активности од значаја за породице службеника МУП и Управе полиције, којих има 55, а које имају дјецу са инвалидитетом.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?