Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полиција у Никшићу и Херцег Новом расвијетлила два подметања пожара; процесуирана три лица

Објављено: 04.12.2018. 19:46 Аутор: Управа полиције
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Никшић су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности у циљу расвијетљавања кривичних дјела из области пожара, експлозија и хаварија, расвијетлили подметање пожара на трговинском објекту „Луцкy Тоyс“ у Никшићу које је извршено у октобру ове године. Против Р.К. (21) је надлежном тужиоцу поднијета кривична пријава у редовном поступку због постојања основане сумње да је починио КД уништење и оштећење туђе ствари, док је М.К. (23) из Никшића лишен слободе због сумње да је починио КД уништење и оштећење туђе ствари путем подстрекавања. Такође, службеници ЦБ Херцег Нови су јуче лишили слободе лице осумњичено да је у септембру ове године подметнуло пожар на једној кући.

Наиме, Дежурна служба ЦБ Никшић је, 10.10.2018. године, обавијештена да је дошло до пожара на трговинском објекту „Луцкy Тоyс“ који је у власништву Ф.Л. (29) из Никшића. На лице мјеста изашли су полицијски службеници ЦБ Никшић који су по овлашћењу државног тужиоца у ОДТ у Никшићу извршили увиђај у сарадњи са судским вјештаком из области ПЕХ –а. Током вршења увиђаја и након спроведених вјештачења утврђено је да је пожар на наведеном објекту подметнут, односно да је објекат поливен бензином након чега је непознати извршилац иницирао пламен. Објекат је у цјелости уништен и причињена је материјална штета у износу преко 10.000 еура. Никшићка полиција је након низа предузетих мјера и радњи дошла до сазнања да је Р.К, како се сумња, починио наведено кривично дјело, на начин што је, по претходном договору, дошао до наведеног објекта, полио га бензином и отвореним пламеном изазвао пожар. Даљом криминалистичком обрадом, полицијски службеници су дошли до сумње да је М.К, сумња се, платио Р.К. износ од 150 еура како би он подметнуо пожар овом објекту, односно починио наведено кривично дјело.

Такође, службеници ЦБ Херцег Нови су у садејству са Форензичким центром расвијетлили кривично дјело изазивање опште опасности, које је почињено у септембру ове године, и том приликом идентификовали и лишили слободе Н.П. (23) из Херцег Новог. Наиме, он је ово кривично дјело починио на начин што је, како се сумња, дошао до куће оштећеног В.К. у насељу Савина, и употребом подесног средства отворио прозор куће након чега је користећи упаљач и убрзивач пожара изазвао пожар у њеној унутрашњости. Од посљедица пожара дошло је до потпуног уништења куће и изазивања опасности по друге стамбене јединице које су се налазиле у непосредној близини. Криминалистичком обрадом лица мјеста као и другим криминалистичким мјерама и радњама које су предузете од стране службеника ЦБ Херцег Нови и Форензичког центра, идентификован је Н.П. Након консултација са државним тужиоцем у ОДТ у Херцег Новом Н.П. је лишен слободе јуче због постојања основане сумње да је починио кривично дјело изазивање опште опасности и он је уз кривичну пријаву приведен том тужиоцу на даље поступање.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?