Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана Прва сједница црногорско-словачке Мјешовите комисије за имплементацију Споразума о економској сарадњи

Објављено: 04.12.2018. 21:02 Аутор: Министарство економије
Прва сједница Мјешовите комисије за имплементацију Споразума о економској сарадњи између Владе Црне Горе и Владе Републике Словачке одржана је 3. и 4. децембра 2018. године у Братислави, сходно члану 3 наведеног Споразума.

Црногорску делегацију предводила је министарка економије Драгица Секулић, док је словачку делегацију предводио Петер Жига министар економије Републике Словачке.

Циљ одржавања сједнице наведене комисије је разматрање конкретних модалитета сарадње којим ће се у наредном периоду радити на унапрједјењу билатералнхи економских односа и даљем развоју међусобне сарадње у областима које су дефинисане као обострано корисне: трговинска и економска сарадња туризам, енергетика и енергетска ефикасност, индустрија и иновације, сарадња у области заштите животне средине, пољопривреде, дигитализације јавне управе И другим приоритетним областима.

Као резултат рада и конструктивног дијалога који се водио на пленарној сједници, у Братислави је 4.децембра 2018 године потписан Протокол са засиједања И сједнице црногорско-словачке Мјешовите комисије за економску сарадњу, којим су дефинисани конкретни модалитети сарадње измедју двије земље.

Током посјете одржани су билатерални сусрет министарке Секулић са министром економије Републике Словачке, Петер Жигом, као и са потредсједником Владе Републике Словачке, Рихардом Рашијем. Такође је одржан билатерални сусрет генералног директора Директората за инвестиције, развој малих и средњих предузећа и управљање ЕУ фондовима са господином Борисом Шкодом, директором Директората за инвестиције у Министарству економије Републике Словачке.

Како је обострано предложено од стране Привредне Коморе Црне Горе и Словачке Агенције за развој инвестиција и трговине, обије стране ће у наредном периоду, најкасније у року од 18 мјесеци, организовати Б2Б сусрете, што ће бити одлична прилика да привредници и инвеститори из обије земље размијене искуства, презентују инвестиционе могућности и идентификују области сарадње у којима је могуће дефинисати заједничке пројекте.

МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?