Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полиција у шест градова пронашла и одузела већу количину оружја и муниције у илегалном посједу

Објављено: 05.12.2018. 21:32 Аутор: Управа полиције
Службеници Управе полиције МУП – ЦБ Беране су спроводећи активности у циљу проналаска оружја у илегалном посједу, поступајући на основу претходно прибављене наредбе судије за истрагу, извршили претрес куће коју користи М.Ђ. (38) из Берана. Приликом претреса полицијски службеници су пронашли и одузели ловачку пушку тзв. бокерицу, пиштољ ТТ „Црвена Застава“ М57 цал. 7,62 мм, три оквира од пиштоља „ЦЗ“ М57, 26 метака различитог калибра и 46 патрона за ловачку пушку. О догађају је обавијештен надлежни тужилац. Такође, службеници ЦБ Беране су, поступајући по наредби надлежног судије за истрагу, извршили претрес куће коју користи В.Ш. (36) из Берана. Том приликом полиција је пронашала и одузела ловачку пушку тзв. једноцијевку цал. 16мм, пушку М48 цал. 7,9 мм и пет комада муниције цал. 7,9 мм. О догађају је обавјештен надлежни тужилац који је наложио да се против В.Ш. поднесе кривична пријава у редовном поступку због постојања основане сумне да је починио КД недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Такође, службеници ОБ Колашин су, поступајући на основу претходно прибављене наредбе надлежног судије за истрагу, извршили претрес куће и других просторија које користи Н.М. (49) из Колашина. Том приликом полицијски службеници су пронашли и одузели пушку у илегалном посједу. О догађају је обавијештен надлежни тужилац.

Службеници ОБ Цетиње су, поступајући на основу оперативних информација, а по претходно прибављеној наредби надлежног судије за истрагу, извршили претрес стана и других просторија које користи В.П. (54) из Цетиња. Том приликом цетињска полиција је пронашла и одузела 65 комада пиштољске муниције и девет комада пушчане муниције. О догађају је обавијештен надлежни државни тужилац.

Службеници ЦБ Херцег Нови и ОБ Котор су, спроводећи планске активности на проналаску оружја у илеганом посједу у протеклих 10 дана, претресима пронашли и одузели оружје и муницију у илегалном посједу и том приликом процесуирали пет осумњичених лица. На подручју Херцег Новог полиција је у два претреса пронашла и одузела пиштољ марке „Застава“ цал. 7,65, 115 комада муниције цал. 7,65 и пиштољ марке „Беретта“ модел 84-Ф у илегалном посједу. Против М.Р. (70) из Херцег Новог и Ђ.Ж. (23) из Херцег Новог надлежном тужиоцу поднијете су кривичне пријаве због КД недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Которска полција је претресима на више локација пронашла и одузела пушку марке „ТОЗ“, пушку непознатог калибра, пушку марке М-48, и укупно 505 комада муниције различитог калибра. О догађају је обавијештен тужилац у ОДТ у Котору који је наложио да се против С.Б. (51), Н.Б. (49) и Н.Б. (57), сва лица из Котора, поднесу кривичне пријаве у редовном поступку због постојања основане сумње да су починили кривична дјела недозвољено држање оружја и експлозивних материја, док ће се у односу на М.Б. (48) из Котора тужилац накнадо изјаснити о правној квалификацији дјела. Пронађено и одузето оружје биће упућено у Форензички центар ради вјештачења.

Службеници ОБ Улцињ су у садејству са службеницима ОГБ Улцињ уз ангажовање службеног пса за откривање експлозива и експлозивних материја, поступајући на основу наредбе судије за истрагу, извршили претрес стана и других просторија које користи Р.Џ. (69) из Бара. Полиција је пронашла и одузела пиштољ марке Чешка Збројевка МС 75 цал. 9мм и 207 комада пиштољске муниције цал. 9мм Лугер у илегалном посједу. О догађају је обавијештен државни тужилац у ОДТ у Улцињу.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?