Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана манифестација “Буди дио нас”

Објављено: 06.12.2018. 01:35 Аутор: мод
Вечерас је у Схоппинг малл-у “Делта Цитy” у Подгорици одржана тросатна манифестација “Буди дио нас”, коју су организовали Министарство одбране и Војска Црне Горе у циљу афирмације војног позива.

Бројни посјетиоци упознали су се са активностима и пројектима Министарства одбране намијењеним младима: запошљавању у ВЦГ и добровољном служењу војног рока, образовању на иностраним војним академијама, стипендирању за факултете у Црној Гори, промоцији родне равноправности у војсци, као и Љетњем војном кампу за младе. 

Такође, као и прошле године, приказане су неке војничке вјештине, као што су борење и верање. На платоу у приземљу Делте, био је постављен шатор са средствима везе, као и пултови са ЕОД опремом (за уклањање експлозивних направа) и ронилачком опремом, ЕОД опремом Инжињеријске чете, те алпинистичком и скијашком опремом за обуку на брзим водама. 

Посебно се мислило и на најмлађе. У кутку организованом за њих, слагали су пазл са војничким мотивима, и цртали војничке мотиве. 
 
Министарство одбране и Војска Црне Горе за ову прилику су припремили и значајне количине промотивно-информативног материјала, али и поклоне са војничким мотивима, као што су капе, блокови, хемијске оловке... 
 
Након манифестације, у 20 х у Сали број 5 Цинеплеxx-а, заказано је приказивање документарно-едукативног филма “Наша снага, Војска Црне Горе”.










Да ли вам је садржај ове странице био од користи?