Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Представљена правила Трећег позива за достављање пројектних предлога у оквиру Дунавског транснационалног програма

Објављено: 06.12.2018. 19:00 Аутор: КЕИ
Канцеларија за европске интеграције организовала је инфо дане на којима је најављена објава Трећег позива за достављање предлога пројеката у оквиру Дунавског транснационалног програма.

Планирани буџет најављеног позива износиће 60 милиона еура, од чега ће 3,3 милиона бити опредијељено за партнере из земаља корисница Ипе. Позив ће бити отвореног карактера за области, одрживог коришћења националне и културне баштине, обнављање и одржавање еколошких коридора, управљање ризицима и побољшање институционалних капацитета, док ће могућност подношења предлога пројеката у оквиру осталих специфичних циљева бити ограниченог карактера.

KEI

Објава Трећег позива очекује се крајем децембра 2018.

Циљ Дунавског транснационалног програма јесте допринос рјешавању заједничких изазова и потреба у специфичним областима, као и промоција економске, социјалне и територијалне кохезије на подручју Дунавског региона.

Тренутно се у Црној Гори спроводи 10 пројеката одобрених у оквиру Првог и Другог позива овог програма, у оквиру којих је црногорским партнерима на располагању износ од 893 хиљаде еура.

KEI

Инфо данима, који су одржани у Подгорици (28. новембра), Бијелом Пољу (29. новембра) и Котору (4. децембра), присуствовали су представници државних институција, органа локалне самоуправе и организација цивилног друштва, који су овом приликом информисани о начину функционисања Дунавског транснационалног програма као и са тематским циљевима и приоритетима који ће бити подржани у оквиру овог позива.

Више информација о наредном позиву, као и документацију потребну за аплицирање можете преузети са сљедећег линка:
хттп://www.интеррег-данубе.еу/цаллс/цаллс-фор-пропосалс/тхирд-цалл-фор-пропосалс

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?