Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Нухоџић примио у опроштајну посјету амбасадора Републике Турске Серхата Галипа

Објављено: 06.12.2018. 20:24 Аутор: МУП
Квалитет односа Црне Горе и Турске замајац је унапређењу и интензивирању односа двије земље како на безбједносном, тако и на економском плану, а конкретни и мјериљиви резултати пројеката реализованих у претходном периоду допринос су заједничких залагања за још јачу и интензивнију билатералну сарадњу, поручено је са данашњег састанка министра Мевлудина Нухоџића и одлазећег амбасадора Републике Турске у Црној Гори, Серхата Галипа.

Министар Нухоџић оцијенио је рад и залагање амбасадора Галипа веома квалитетним, што је, како је казао, допринијело јачању билатералне сарадње, реализоване кроз бројне иницијативе и кроз континурану подршку Министарству током његовог мандата у Подгорици.

Захваливши на пуној подршци Републике Турске у остваривању црногорских стратешких циљева и развојној помоћи, као и на подршци у процесу евроатлантске интеграције, министар Нухоџић изразио је увјерење да ће Турска и Црна Гора наставити сарадњу по свим питањима од заједничког интереса.

Одлазећи амбасадор Галип похвалио је досадашње напоре и визију Црне Горе да своје капацитете усмјерава ка стабилном развоју, осигуравајући повољан и безбједан амбијент за стране инвестиције и све грађане.

Саговорници су похвалили односе два ресора унутрашњих послова, нарочито на плану полицијске сарадње, и заједнички изразили увјерење да ће се овај тренд наставити и у будућем периоду.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?